TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Slik forvandles iPhone til et 3D-kamera

Poppy er fortsatt kun på tegnebrettet, men hvis man støtter oppfinnerne økonomisk, kan man bli eier av dingsen som forvandler iPhone til 3D-kamera.

forfatter
Publisert 30.06.13 - 16:06

Selv om iPhone kun har ett kamera, kan telefonen likevel brukes til å ta bilder i 3D. I hvert fall om man bruker en Poppy – et nytt prosjekt fra to oppfinnere fra Seattle, Ethan Lowry og Joe Heitzeberg, som for øyeblikket søker folkefinansiering (crowd funding) til å gå videre med prosjektet via kickstarter.com.

Poppy er en ren mekanisk innretning, som fungerer uten bruk av batterier og elektronikk. Det er rett og slett snakk om optikk, som ikke bare lar iPhones kamera ta bilder i 3D, men faktisk også lar brukeren se YouTube-videoer i 3D, hvis man skulle ha lyst (YouTube innførte 3D-støtte tilbake i 2009).

logo-on-poppy1-460x316

Poppy virker sammen med iPhone 4, 4S og 5, samt med femte generasjons iPod touch.

Hvis man vil være med å finansiere (og kjøpe en) Poppy til iPhone, så kan det gjøres for 39 dollar.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde