Slik forvandles iPhone til et 3D-kamera

Poppy er fortsatt kun på tegnebrettet, men hvis man støtter oppfinnerne økonomisk, kan man bli eier av dingsen som forvandler iPhone til 3D-kamera.
forfatter

Selv om iPhone kun har ett kamera, kan telefonen likevel brukes til å ta bilder i 3D. I hvert fall om man bruker en Poppy – et nytt prosjekt fra to oppfinnere fra Seattle, Ethan Lowry og Joe Heitzeberg, som for øyeblikket søker folkefinansiering (crowd funding) til å gå videre med prosjektet via kickstarter.com.

Poppy er en ren mekanisk innretning, som fungerer uten bruk av batterier og elektronikk. Det er rett og slett snakk om optikk, som ikke bare lar iPhones kamera ta bilder i 3D, men faktisk også lar brukeren se YouTube-videoer i 3D, hvis man skulle ha lyst (YouTube innførte 3D-støtte tilbake i 2009).

logo-on-poppy1-460x316

Poppy virker sammen med iPhone 4, 4S og 5, samt med femte generasjons iPod touch.

Hvis man vil være med å finansiere (og kjøpe en) Poppy til iPhone, så kan det gjøres for 39 dollar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.