Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Slik er Samsung Galaxy S5

Vi har fått en forhåndstitt på Samsungs kommende toppmobil!

Skrevet av / 06.04.14 - 13:40
Slik er Samsung Galaxy S5

Når Samsung lanserer en ny flaggskip mobil, er det ingen tvil om at det er blant de viktigste – lanseringene i løpet av året. Slik var det også i slutten av februar i Barcelona , der Samsung for første gang viste Galaxy S5 , som vil erstatte den populære Galaxy S4 .

Galaxy S5 lander i butikkhyllene den 11. april dersom alt går etter planen, men vi kunne selvsagt ikke si nei når Samsung ga oss muligheten til å se nærmere på mobilen en uke før det kommer ut til forbrukerne. Så dette er ingen endelig test -bare våre første inntrykk etter å ha prøvd telefonen et par dager.

Blendende flott skjerm
Det første som slår oss er at den nye 5,1″ S-AMOLED 1080p skjermen har enda bedre kontrast og lysstyrke enn skjermen på Galaxy S4 .

Det er vanskelig å vise på bildene akkurat hvor lyssterk og skarp den nye skjermen er.
Det er vanskelig å vise på bildene akkurat hvor lyssterk og skarp den nye skjermen er.

Nettstedet Display Mate slapp nylig en rapport hvor de konkluderer at skjermen på Galaxy S5 skal være en av de beste mobilskjermene noensinne. Den scorer rekordhøyt både på lysstyrke, fargegjengivelse og kontrast, og har den beste innsynsvinkelen på markedet. og den beste visningsvinkelen. Og selv om vi ikke hadde adgang til de samme måleverktøyene holder vi med i at skjermen rett og slett er uhørt bra!

Samsung gjort endringer i brukergrensesnitet, der for eksempel innstillingene har blitt mer oversiktlige.
Samsung gjort endringer i brukergrensesnitet, der for eksempel innstillingene har blitt mer oversiktlige

Fingeravtrykksleser og hjerteskanner
Først kom iPhone 5S, senere HTC One max, og nå kommer også Samsung Galaxy S5 med en fingeravtrykksleser – både for å øke sikkerheten og for å gi mulighet til rask betaling via mobiltelefonen. Mens Apple lar deg bruke fingeravtrykket til å betale for apps og iTunes-innhold, vil du med Samsung kunne bruke det til å betale via Paypal.

Mens det på en iPhone 5S holder å berøre hjem-knappen en kort stund, krever Samsung Galaxy S5 i likhet med HTC One Max at du sveiper fingeren over skanneren. Det er ikke fullt så intuitivt, og tar litt lengre tid. Derimot opplevde vi ingen avlesningsproblemer i de to dagene vi hadde S5 tilgjengelig, men det er mulig at lengre tids bruk vil avdekke andre problemer.

Hjertescanneren deler plass med LED-blitzen like under kameraet
Hjertescanneren deler plass med LED-blitzen like under kameraet.

Galaxy S5 har også en en pulsklokke montert under kameraet. Denne betjener du via appen S Health , som kommer i en oppdatert versjon med Galaxy S5 . Vi har prøvd skanneren et par ganger , og det fungerer egentlig ganske genialt og effektivt. Vi tviler likevel på om Samsung selger en masse ekstra mobiler på grunn av dette. Dette er helt klart en funksjon som er » kjekt å ha», men ikke mer .

Ytelse
Med sin 2,5 GHz Snapdragon 805 quad-core prosessor har Galaxy S5 potensial til å være en av de raskeste smarttelefonen på markedet. Og den oppleves da også meget rask i daglig bruk, men kan man også si om nesten alle toppmodeller på markedet. Når vi utsetter Galaxy S5 for ytelsestesting, er den faktisk litt tregere enn konkurrenten HTC One M8

Screenshot_2014-04-03-16-09-47

Galaxy S5 scorer henholdsvis 973 (single-core) og 2836 (multi-core) poeng i vårt testprogram Geekbench 3, sammenlignet med 975 poeng og 2964 poeng for HTC One M8. Mens iPhone 5S scorer 1411 og 2559 poeng. Det er derfor god grunn til å forvente at den kommende iPhone 6 vil være i stand til å slå Samsung Galaxy S5 på ytelse når den lanseres senere i år.

Design og kvalitetsinntrykk
Til tross for den høye prisen har vi alltid opplevd Samsungs toppmodeller som veldig plastikk-aktige, og her er det ikke skjedd mange endringer siden Galaxy S4. Ved første øyekast ser S5 ut som forgjengeren, men i realiteten har den blitt både større og tyngre . Og selv om den fortsatt er laget av plast, oppleves den i alle fall mer robust i hånden. Det er imidlertid fortsatt en lang vei opp til den luksurise følelsen man får med HTC One M8 og iPhone 5S.

Galaxy S5 (til venstre) side om side med Galaxy S4 (til højre).
Galaxy S5 (til venstre) side om side med Galaxy S4 (til høyre).
HTC One M8 (til venstre) ved siden av Samsung Galaxy S5 til høyre. Forskjellen i byggekvalitet kan ses med det blotte øye.
HTC One M8 (til venstre) ved siden av Samsung Galaxy S5 til høyre. Forskjellen i byggekvalitet kan ses med det blotte øye..

Alt i alt er vi likevel sikre på at Samsungs nye baby kommer til å bli en stor hit: Spesielt skjermen fikk oss til å sperre opp øyene, og vi har fortsatt til gode å teste kameraet sammen med en rekke andre nye funksjoner som Samsung har spekket Galaxy S5 med. Det kan du kunne lese mer om når vi er klar med den fullverdige testen i løpet av de nærmeste dagene!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top