Search
Generic filters

Slik er iPad Pro under skjermen

Bedre lyd enn noen annen iPad. Den er dessuten lynrask. Men batteriet er ikke noe særlig.

Guttene fra iFixit har allerede fått fingrene i en ny iPad Pro, og de er i full gang med å demontere den. Og en av de første konklusjonene er meget overraskende: De innebygde høyttalerne fyller så mye at det er mindre plass til batteriet enn normalt – sett i forhold til produktets størrelse. Batteriet kunne ha vært en halv gang større. Det betyr “Premium audio” på bekostning av batterilevetiden, skriver iFixit.

De fire højttaler-enheder kunne til sammen have givet plads til et 50% større batteri. Foto: iFixit
De fire høyttaler-elementene kunne til sammen ha gitt plass til et 50% større batteri. Foto: iFixit

Også Ars Technica har kastet seg over sitt iPad Pro-testeksemplar, og de leverer noen av de første benchmark-resultatene, som blant annet viser at prosessoren i iPad Pro, Apple A9X, er like rask som en Intel Core i5 fra 2013 (basert på en eldre arkitektur enn de aktuelle Core i5-prosessorene, som baserer seg på Broadwell eller Skylake), og den er raskere enn Intels aktuelle Core M-prosessor!

A9X er klokket til 2,25 GHz og kommer med 4 GB RAM, og i Geekbench 3 leverer den de hittil beste resultatene fra noe nettbrett eller smartmobil fra Apple. 3.233 poeng (single-core) og 5.498 point (multi-core) er resultatet, som betyr at nettbrettet i single-core-modus er på nivå med Microsofts nye Surface Pro 4, som Ars Technica også har testet.

Men det er den grafiske ytelsen som virkelig skiller iPad Pro fra alle konkurrentene. I testprogrammet GFXBench (T-Rex HD) sparker iPad Pro fra seg med en framerate på 163,4 bilder i sekundet. Til sammenligning oppnår en Surface Pro 4 med Intels HD 520 GPU 110,4 bilder i sekundet, og ikke engang Apples egen 15” MacBook Pro med Retina-skjerm basert på Intel Iris Pro 5200 holder følge. Den yter 134,9 bilder i sekundet i samme test.

Forskellen i størrelse er faktisk større, end du måske tror. Foto: Apple
Forskjellen i størrelse er faktisk større, enn du kanskje tror. Foto: Apple

Faktisk, konkluderer Ars Technica, er iPad Pros grafiske ytelse ikke bare bedre enn alle tidligere iDingser fra Apple. Den trumfer hver eneste Intel GPU til og med Intel Iris Pro 5200. Først når Intel er klar med Iris Pro basert på Skylake, vil iPad Pro bli tatti gjen, men det skjer ikke før til neste år – og da kun i de aller dyreste produktene på markedet.

iPad Pro kan bestilles nå og skal være i butikkhyllene denne uken.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.