Apple

Don’t try this at home!
Annonse
Annonse
forfatter

Vi har ikke et stort lager av iPhone-er vi ikke har bruk for, så vi har IKKE selv prøvd dette, men i følge Reddit-bruker “vista980622” kan man så lett som ingenting gjøre en ellers velfungerende iPhone til ubrukelig elektronisk skrot!

Slik gør du! (Men la være!!!)
Gå inn i innstillingene, velg Generelt og deretter Dato og tid. Deaktiver Still inn automatisk og sett datoen til 1. januar og året til 1970.

Sånn har du ødelagt din iPhone i en slik grad at den bare kan reddes av et autorisert Apple-verksted. Den kan rett og slett ikke starte, men vil bare vise deg en hvit skjerm med svart Apple-symbol, uansett hva du gjør. Det hjelper heller ikke å koble den til iTunes.

Dette gjelder bare nyere iPhone-modeller med 64-bit prosessor. Altså iPhone 5s og oppover. Til gjengjeld er det likegyldig hvilken iOS-versjon som er installert på mobilen.

I følge vista980622 er denne feilen et stort problem, fordi den kan misbrukes av hackere til å ødelegge din iPhone. Hvis du setter din iPhone til å innstille dato og tid automatisk og er koblet på Wi-Fi, vil mobilen synkronisere tidspunktet med en såkaldt NTP-server. Og det kan utnyttes av en hacker, som kan sende datoen 1. januar 1970 til din telefon med nevnte konsekvenser.

Annonse

Hvordan det ser ut, hvis du stiller datoen til 1. januar 1970, kan du se i videoen under:

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde