TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Slik dreper du din iPhone

Don’t try this at home!

forfatter
Publisert 13.02.16 - 13:04

Vi har ikke et stort lager av iPhone-er vi ikke har bruk for, så vi har IKKE selv prøvd dette, men i følge Reddit-bruker “vista980622” kan man så lett som ingenting gjøre en ellers velfungerende iPhone til ubrukelig elektronisk skrot!

Slik gør du! (Men la være!!!)
Gå inn i innstillingene, velg Generelt og deretter Dato og tid. Deaktiver Still inn automatisk og sett datoen til 1. januar og året til 1970.

Sånn har du ødelagt din iPhone i en slik grad at den bare kan reddes av et autorisert Apple-verksted. Den kan rett og slett ikke starte, men vil bare vise deg en hvit skjerm med svart Apple-symbol, uansett hva du gjør. Det hjelper heller ikke å koble den til iTunes.

Dette gjelder bare nyere iPhone-modeller med 64-bit prosessor. Altså iPhone 5s og oppover. Til gjengjeld er det likegyldig hvilken iOS-versjon som er installert på mobilen.

I følge vista980622 er denne feilen et stort problem, fordi den kan misbrukes av hackere til å ødelegge din iPhone. Hvis du setter din iPhone til å innstille dato og tid automatisk og er koblet på Wi-Fi, vil mobilen synkronisere tidspunktet med en såkaldt NTP-server. Og det kan utnyttes av en hacker, som kan sende datoen 1. januar 1970 til din telefon med nevnte konsekvenser.

Hvordan det ser ut, hvis du stiller datoen til 1. januar 1970, kan du se i videoen under:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå blir Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd og gratis VPN.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Følg Lyd & Bilde