Mobil

I Canada har de funnet opp en mobiltelefon med tre e-blekk-skjermer, som kan gjøre de utroligste ting.
Annonse
Annonse
forfatter

Human Media Lab ved Canada’s Queen’s University har laget en fullt funksjonell smartmobil med hele tre ulike e-blekk-skjermer, som kan kobles sammen. Tilsammen utgjør de den kjempestore PaperFold, som kan gjøre nesten utrolige ting.

Lagt flate kan du få opp kjøreruten over alle skjermene for å planlegge lettere, eller fold skjermene sammen for å lage en slags Google Earth-globus. Eller bruk mobiltelefonen til å lage et 3D-print av ditt hjem eller kontor. Koble sammen panelene til en bygninglignende form, og send spesifikasjonene til en 3D-printer.

Inspirasjonen kom fra papir. «Utviklingen av elektroniske papirdatamaskiner som kan tilegne seg lignende egenskaper til papir har vært et langvarig mål,» sier prosjektleder Dr. Roel Vertegaal til Engadget.

Det er ingen planer om å slippe PaperFold på markedet ennå, men mobilen viser definitivt noen av mulighetene med e-blekk-teknologien.

Se vide her:

Se flere bilder hos Engadget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.