TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsungs mobile overflodshorn

Ved en stor begivenhet onsdag kveld lanserte den koreanske elektronikkgiganten Samsung Galaxy Note II og et nytt økosystem basert på Windows 8, Samsung ATIV-serien.

forfatter
Publisert 30.08.12 - 12:41

Hvis noen trodde at Samsung ville holde seg i ro og ikke gjøre noe stort vesen av seg selv, etter at selskapet for noen dager siden mistet patentsaken i California mot Apple noe så ettertrykkelig, så tok de alvorlig feil. I forbindelse med årets IFA-messe i Berlin inviterte Samsung tvert imot et par tusen mennesker, inkludert forhandlere, partnere og selvfølgelig media, til et storstilt arrangement ved navn Samsung Mobile Unpacked. Anledningen var lanseringen av flere nye Samsung-produkter, og som bakteppe, hadde Samsung valgt den historiske Tempodrom-hallen, en konserthall utformet som et sirkustelt og ligger i det tidligere Vest-Berlin i nærheten av der veggen pleide å stå.

Og det gikk et lite sirkus i Samsungs store begivenhet, som både bød på liveband, gratis drinker, mye av magi og til og med en ekte filmregissør i form av tyske Wim Wenders, som regisserte den prisbelønnede filmen ”Wings of Desire”, og nå handlet som kreativ ambassadør for Samsung!

Det er usikkert om det påvirket alle til stede på samme måte, men Samsung gjorde i hvert fall alt de kunne for å bygge opp publikums forventninger. Det kunne lett ha endt i en fryktelig skuffelse, men det gjorde det ikke, fordi Samsung hadde virkelig overflodshornet med Berlin, og lanserte så mange nye produkter at vi nesten mistet oversikten.

Men vi prøver å gjenskape det her. Kveldens første lansering var …

Samsung Galaxy Note II
Den første Galaxy Note ble lansert for nøyaktig ett år siden på IFA 2011 i Berlin. Nå er det tid for en oppdatering av det populære hybridproduktet, og med Samsung Galaxy Note II virker det som om Samsung kommer med en verdig etterfølger.

Den nye Note II kommer med en 5,5 » stor HD Super AMOLED-skjerm i 16:9-format og en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Under panseret sitter en 1,6 GHz quad-core prosessor, 2 GB RAM og et batteri på hele 3100 mAh. Beistet veier 180 gram og er 9,4 mm tynt. Note II kommer med den nyeste Android versjon 4.1 (Jelly Bean), og det er allerede bekreftet at det kommer på det norske markedet. Det skjer til oktober i en versjon med 3G (HSPA +) og Wi-Fi. En versjon med 4G/LTE kan komme før jul.

Som den første Galaxy Note kommer Galaxy Note II med den såkalte S-Pen, som nå har flere nye funksjoner. Inkludert Air View, som gir brukeren en forhåndsvisning av for eksempel e-poster eller bilder, bare ved å holde pekepennen over objektet. I tillegg er Note utstyrt med to kameraer – et kamera foran på 1,9 MP og et kamera på 8 MP med LED-blits – samt NFC. Den er tilgjengelig i tre forskjellige versjoner med 16, 32 og 64 GB lagringsplass.

Anbefalt utsalgspris for 3G-modellen er 5.000 kroner. Modellen med 4G/LTE er litt dyrere, opplyste Samsung i et lite cocktailparty etter presentasjonen, men de to produktsjefene hadde ikke hatt noe å drikke da de da det, så vi tror på dem…

Samsung ATIV
Noen stor overraskelse var det ikke, da Samsung senere på kvelden presenterte en rekke Windows 8-baserte produkter. Men antallet nye produkter fikk publikum til å sperre øynene opp, og det ble åpenbart for alle at Samsung har tenkt å for alvor fokusere på produkter med Microsofts nye økosystem bestående av Windows 8, Windows RT og Windows Phone 8.

Med Samsung ATIV smart PC lanserte koreanerne nok et hybridprodukt som er både nettbrett og laptop og for øvrig minner en del om Vivo Tab, som ASUS lanserte tidligere på dagen et annet sted i Berlin. ATIV Smart PC er basert på ekte Windows 8 og kommer med en 11,6″ skjerm med en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Uten tastaturet, som ellers sitter fast ved hjelp av en magnet, og derfor er lett å koble til og fra, veier Ativ smart PC 750 gram, mens vekten når 1,48 kg med tastaturet. Det sitter en Intel Atom-prosessor og 128 GB flash-minne i maskinen, som også er utstyrt med mHDMI, microSD, Bluetooth 4, 3G, Wi-Fi og 4G/LTE.

Er du ikke en stor Android-fan vil du kanskje bli glad for lillebroren til smart PC, Samsung ATIV Tab, som er basert på Windows RT, nettbrettversjonen av det nye Windows. Den er beregnet for ARM-prosessorer og kjøre apps som Windows Phone. Skjermen på det kommende nettbrettet vil være på 10,1″ med en oppløsning på 1366 x 768 piksler, og ATIV Tab er med sine 570 gram litt lettere enn storebror smart PC.

Sammenlignet med sin Android fetter, Samsung Galaxy Tab 2 10.1 kommer ATIV Tab med litt bedre spesifikasjoner over hele linja. Kameraet er 5 MP, prosessortype 1,5 GHz dual-core, og som Galaxy Note II er ATIV Tab utstyrt med Bluetooth 4 og NFC. Nettbrettet er tilgjengelig i to versjoner med henholdsvis 32 og 64 GB lagringsplass, som kan utvides med opptil ytterligere 64 GB via microSD.

Windows Phone flaggskip
Microsoft har nærmest giftet seg med Nokia, som med sine Lumia 900 smarttelefoner prøvde å gi verden en flaggskipmodell basert på Windows Phone. Men hverken kunder eller anmeldere har vært entusiastiske, og det har gjort forventningene til Samsungs (og faktisk verdens) første smarttelefon basert på Windows Phone 8 ganske store. Samsung er konger på Android-markedet, og det vil være interessant å se om Samsung-telefonenes store popularitet også kan gjøre seg gjeldende i forhold til Microsofts nye operativsystem.

Det blir Samsung ATIV S som får forsøke seg. Den nye smarttelefonen likner på mange måter Android-modellen Galaxy S III, men allerede baksiden av børstet metall indikerer likevel at vi snakker om et helt eget produkt!

Samsung ATIV S leveres med en 1,5 GHz dual-core prosessor, en HD Super AMOLED-skjerm på 4,8 «og et kamera på 8 MP med autofokus og LED-blits. I tillegg har den Bluetooth 3.0, USB 2.0, Wi-Fi (og Wi-Fi Direct) og NFC. Dermed støtter ATIV S også noen av de samme mulighetene til å dele innhold med andre bare ved å holde telefonene sammen, noe Samsung introduserte med Samsung Galaxy S III.
ATIV S er tilgjengelig i to versjoner med 16 og 32 GB lagringsplass. Telefonen veier 135 gram og er bare 8,7 mm tynn! Det er allerede bekreftet at den kommer til Norge i løpet av høsten, hvor den kommer til å koste noe over 4.000 kroner, som er nesten en tusenlapp mindre enn Android-fetter Galaxy S III.

samsung.no

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend