Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Samsung vraker Note 7

Stopper produksjonen etter nye tilfeller av brennende batterier.

Skrevet av / 12.10.16 - 08:34
Samsung vraker Note 7

Lanseringen av Galaxy Note 7 er nok den verste lanseringen i teknologihistorien, og den koster dyrt for Samsungs rykte og verdi.

Det begynte med rapporter om at batteriet overopphetet, samt noen tilfeller av alvorlig brann. Etter kort tid, begynte flyselskapene å oppfordre passasjerer til å slukke og la være å lade dem opp under flyturen. Samsung reagerte ved å anbefale kundene å erstatte dem med en ny, revidert modell der batteriproblemet skulle være fikset. Hele 2,5 millioner solgte telefoner er omfattet av ombytningsprogrammet.

Men det gikk ikke lenge før det kom rapporter om at kunder med den nye modellen også var utsatt for røyk og brann. Først var det et tilfelle, der et et fly måtte evakueres etter røykutvikling, og en mann som våknet opp i et røykfylt soveværelse. I mellomtiden ble det også rapportert at Samsung forsøkte å hindre brukere å snakke om problemene i media.

exploding-note-7

Den første offisielle reaksjonen på de nye problemene var at Samsung ga forhandlere beskjed om å midlertidig stoppe salget av nye telefoner.

Men etter å ha gransket alternativene går Samsung nå enda lenger. I dag meddeler selskapet at de «av hensyn til kundenes sikkerhet har vi stoppet salg og ombytning av Galaxy Note 7 og dermed også stanset produksjonen.»

Den opprinnelige ombytningsplanen har blitt anslått til å koste rundt 1-2-milliarder dollar. Men en rekke analytikere sier nå at prisen kan ende på hele 17 milliarder dollar. Allerede før den dramatiske annonseringen hadde Samsungs aksjer falt med 8 prosent i Seoul, og etter nyheten falt de i alt 9,5 prosent i London.

Det store spørsmålet er om forbrukerene har mistet tilliten til Samsung, og hva det vil koste Samsung på lang sikt. Kundene kan bytte deres Note 7 – men ønsker de en Galaxy S7 i stedet? Spesielt med tanke på Googles kommende Pixel, og Apples iPhone 7 Plus.  

Kilder: BBC, Bloomberg, Reuters

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top