TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Samsung slår på stortromma

Den koreanske elektronikkgiganten viste hele ni nye produkter torsdag, deriblant to spennende hybrid-nettbrett.

forfatter
Publisert 20.06.13 - 22:26

Samsung hadde invitert til stor produktlansering i Earl’s Court i London torsdag kveld, men foruten et par lyspunkter hadde koreanerne kun halvferske nyheter i arsenalet, som det til gjengjeld var mange av.

_DSC9405

Noen av produktene, som Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 Active og Samsung Galaxy S4 zoom var allerede kjent fra før. Vi skulle i stedet over i Windows-universet for å finne kveldens virkelige nyheter, og her kunne Samsung varte opp med et par spennende produkter i den såkalte Ativ-serien.

Mest bemerkelsesverdig blant de nye Ativ-produktene var utvilsomt Samsung Ativ Q! Her er det snakk om en hybrid som kjører Windows 8, men samtidig i stand til å simulere det mobile Android-operativsystemet, slik at man kan kjøre alle sine Android-apps i et virtuelt miljø, som om det var et ekte Android-nettbrett. I praksis betyr det at man uten videre kan skifte mellom Windows 8 og Android, som om enheten kjører begge operativsystemer på samme tid. Man kan til og med legge inn Android-apps på Windows-brukergrensesnittet, slik at man for eksempel kan spille Angry Birds direkte fra Windows 8 uten å skifte til Android først.

Her kjører Ativ Q Windows 8.
Her kjører Ativ Q Windows 8.

Det er snakk om en realt voksent nettbrett med en skjermstørrelse på 13,3″ og en imponerende oppløsning på hele 3200 x 1800 piksler, som tilsvarer 275 piksler per tomme (ppi). Samsung kaller denne skjermtypen for qHD+.

Ativ Q har et skall av magnesium og veier 1,29 kilo. Den er 13,9 mm tykk, noe som kan høres mye ut inntil man får se at det også inkluderer et tastatur under skjermen. Akkurat som Sony VAIO Duo kan skjermen skyves frem for å frigjøre et fullt tastatur, slik at man kan bruke Ativ Q som en laptop.

Og her har Ativ Q skiftet til Android.
Og her har Ativ Q skiftet til Android.

Samsung Ativ Tab 3 var den andre store overraskelsen ved kveldens arrangement. Umiddelbart virker ikke et Windows-basert nettbrett med 10,1″ skjerm som noen revolusjon, men Samsung legger ikke skjul på, at de ikke er spesielt begeistret for Windows RT, nettbrett-versjonen av Windows 8. Derfor kommer Ativ Tab 3 med en full version av Windows 8, som lar brukeren kjøre alle eksisterende Windows-programmer på nettbrettet. I tillegg kommer Ativ Tab 3 med komplett Microsoft Office 2013-pakke gratis inkludert.

Det 10.1" store nettbrettet Ativ Tab 3 kommer med full Windows 8 og kan dermed kjøre alle dine desktop-programmer!
Det 10.1″ store nettbrettet Ativ Tab 3 kommer med full Windows 8 og kan dermed kjøre alle dine desktop-programmer!

Spesifikasjoner:

Samsung Ativ Q veier 1,29 kilo og måler 327,0 x 217,8 x 13,9 mm og er baseret på en Intel Core i5-prosessor og kommer med 128 gigabyte SSD. Ellers har den 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, RJ45 (via dongle), HP/Mic combo og plass til microSD-kort. Det lanseres i løpet av tredje kvartal 2013. Veiledende utsalgspris 13.000 kroner.

Samsung Ativ Tab 3 er et 10,1 tommers nettbrett basert på Windows 8. Det veier 550 gram og er 8,2 mm tykt. Det er udstyrt med 64 gigabyte lagring og kommer med 1 x micro-USB 2.0, micro-HDMI og plass til microSD. Lanseres i løpet av tredje kvartal 2013. Veiledende utsalgspris 5.300 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Google sier farvel til spill-streaming Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.
Nå er "USB-C" loven vedtatt Forbrukerne vil snart kunne bruke én enkelt ladeløsning for sine elektroniske enheter, melder EU-parlamentet.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Følg Lyd & Bilde