Samsung slår på stortromma

Den koreanske elektronikkgiganten viste hele ni nye produkter torsdag, deriblant to spennende hybrid-nettbrett.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung hadde invitert til stor produktlansering i Earl’s Court i London torsdag kveld, men foruten et par lyspunkter hadde koreanerne kun halvferske nyheter i arsenalet, som det til gjengjeld var mange av.

_DSC9405

Noen av produktene, som Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 Active og Samsung Galaxy S4 zoom var allerede kjent fra før. Vi skulle i stedet over i Windows-universet for å finne kveldens virkelige nyheter, og her kunne Samsung varte opp med et par spennende produkter i den såkalte Ativ-serien.

Mest bemerkelsesverdig blant de nye Ativ-produktene var utvilsomt Samsung Ativ Q! Her er det snakk om en hybrid som kjører Windows 8, men samtidig i stand til å simulere det mobile Android-operativsystemet, slik at man kan kjøre alle sine Android-apps i et virtuelt miljø, som om det var et ekte Android-nettbrett. I praksis betyr det at man uten videre kan skifte mellom Windows 8 og Android, som om enheten kjører begge operativsystemer på samme tid. Man kan til og med legge inn Android-apps på Windows-brukergrensesnittet, slik at man for eksempel kan spille Angry Birds direkte fra Windows 8 uten å skifte til Android først.

Her kjører Ativ Q Windows 8.
Her kjører Ativ Q Windows 8.

Det er snakk om en realt voksent nettbrett med en skjermstørrelse på 13,3″ og en imponerende oppløsning på hele 3200 x 1800 piksler, som tilsvarer 275 piksler per tomme (ppi). Samsung kaller denne skjermtypen for qHD+.

Annonse

Ativ Q har et skall av magnesium og veier 1,29 kilo. Den er 13,9 mm tykk, noe som kan høres mye ut inntil man får se at det også inkluderer et tastatur under skjermen. Akkurat som Sony VAIO Duo kan skjermen skyves frem for å frigjøre et fullt tastatur, slik at man kan bruke Ativ Q som en laptop.

Og her har Ativ Q skiftet til Android.
Og her har Ativ Q skiftet til Android.

Samsung Ativ Tab 3 var den andre store overraskelsen ved kveldens arrangement. Umiddelbart virker ikke et Windows-basert nettbrett med 10,1″ skjerm som noen revolusjon, men Samsung legger ikke skjul på, at de ikke er spesielt begeistret for Windows RT, nettbrett-versjonen av Windows 8. Derfor kommer Ativ Tab 3 med en full version av Windows 8, som lar brukeren kjøre alle eksisterende Windows-programmer på nettbrettet. I tillegg kommer Ativ Tab 3 med komplett Microsoft Office 2013-pakke gratis inkludert.

Det 10.1" store nettbrettet Ativ Tab 3 kommer med full Windows 8 og kan dermed kjøre alle dine desktop-programmer!
Det 10.1″ store nettbrettet Ativ Tab 3 kommer med full Windows 8 og kan dermed kjøre alle dine desktop-programmer!

Spesifikasjoner:

Samsung Ativ Q veier 1,29 kilo og måler 327,0 x 217,8 x 13,9 mm og er baseret på en Intel Core i5-prosessor og kommer med 128 gigabyte SSD. Ellers har den 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, RJ45 (via dongle), HP/Mic combo og plass til microSD-kort. Det lanseres i løpet av tredje kvartal 2013. Veiledende utsalgspris 13.000 kroner.

Samsung Ativ Tab 3 er et 10,1 tommers nettbrett basert på Windows 8. Det veier 550 gram og er 8,2 mm tykt. Det er udstyrt med 64 gigabyte lagring og kommer med 1 x micro-USB 2.0, micro-HDMI og plass til microSD. Lanseres i løpet av tredje kvartal 2013. Veiledende utsalgspris 5.300 kroner.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.