Android

Galaxy Tab S er navnet på en ny nettbrett-serie fra Samsung. De nye produktene får samme type S-AMOLED skjerm som den populære Galaxy S5 smartmobil.
Annonse
Annonse
forfatter

Det finnes allerede ganske mange nettbrett ute i butikkene med Samsung-logo på fronten, og de er grovt sett delt opp i to serier: Samsung Galaxy Tab og Samsung Galaxy Note.

Samsung Galaxy Tab produktene er typisk billige enheter, mens Galaxy Note nettbrett kommer med Samsungs S-Pen og mange spesielle penn-funksjoner. Tidligere i år var Samsung klar med Galaxy NotePRO og Galaxy TabPRO, henholdsvis med og uten penn, med ekstra verktøy til produktivitet og profesjonelle brukere.

Men Samsung har ikke hatt et riktig high-end produkt som kunne matche firmaets populære Galaxy S-serie av high-end smartmobiler.

Et slikt produkt, Samsung Galaxy Tab S, ble lansert natten mellom torsdag og fredag, norsk tid, i Madison Square Garden i New York, hvor Lyd & Bilde var tilstede.

Akkurat som Samsung Galaxy S5 kommer Galaxy Tab S med Super AMOLED skjerm, mens baksiden er fremstilt av den samme mønstrede plast som sitter på baksiden av forannevnte high-end smartmobil.

Annonse

S-AMOLED

Samsung Galaxy Tab S er første nettbrett på markedet med S-AMOLED skjerm.

Samsung Galaxy Tab S er bare 6,6 mm tykk, noe som ikke minst skyldes S-AMOLED skjermteknologien, og skjermoppløsningen blir på 2560 x 1600 piksler. Galaxy Tab S kommer i to størrelser med henholdsvis 10,5” og 8,4” skjerm, noe som betyr en pikseltetthet (piksel per tomme) for de to nettbrettene på henholdsvis 288 ppi og 359 ppi. Til sammenlikning har Apples iPad Air en pikseltetthet på 264 ppi.

Tab_S_side

Galaxy Tab S er bare 6,6 mm tykk og dermed meget nærme Sonys Xperia Z2 Tablet som måler 6,4 mm.

Annonse

Uansett skjermstørrelse kommer Galaxy Tab S med octacore prosessor (2 x quad-core på henholdsvis 1,9 og 1,3 GHz), 3 gigabyte RAM og enten 16 eller 32 GB lagerkapasitet, som kan utvides med opp til 128 GB med microSD-kort.
Begge Galaxy Tab S nettbrett kommer med 8 Mp kamera og 2,1 Mp frontkamera og kan fås med og uten 4G/LTE.

4G/LTE versjonen av Samsung Galaxy Tab S 10.5 veier 467 gram mens Galaxy Tab S 8.4 med 4G/LTE bare veier 298 gram. Galaxy Tab S 8.4 har et 4900 mAh batteri, mens den store modellen kommer med et batteri på 7900 mAh. Til tross for den meget lyssterke skjermen lover Samsung at Galaxy Tab S uansett størrelse kan holde til for eksempel 11 timers video på kun en lading.

Innhold og funksjoner
Samsung gjør med Galaxy Tab S en del ut av å gi brukeren flere muligheter utover den vanlige Android-plattformen. For eksempel kommer Galaxy Tab S med fingeravtrykkleser akkurat som Samsung Galaxy S5. Fingeravtrykkleseren på Galaxy Tab S kan gjenkjenne fingeravtrykkene fra opp til åtte forskjellige personer.

Ut over dette byr Galaxy Tab S på funksjonen SideSync 3.0, som lar brukeren svare på sin mobiltelefon (vel og merke om det er en Samsung Galaxy smartmobil) via Tab S, liksom man også lett og elegant kan overføre innhold mellom mobil og nettbrett eller få enkel adgang til Galaxy Tab S via sin PC.

sidesync

Annonse

Med SideSync 3.0 kan brukeren ta imot samtale fra sin Galaxy S smartmobil på Tab S, selv om mobilen ligger i et annet rom.

På innholdssiden er Samsung klar med Papergarden, som er et slags svar på Apples Bladkiosk. Her vil man kunne kjøpe massevis av digitale magasiner som er optimert til Galaxy Tab S skjermens 16:10 format. En annen nyhet er Milk Music, som er en radiolignende musikk strømmetjeneste lik Apples iTunes Radio. Milk blir imidlertid ikke tilgjengelig på det norske marked i første omgang. Det gjør til gjengjeld muligheten for å se video fra Netflix og YouTube i 1080p HD-kvalitet, noe som var en av de andre nyhetene til Galaxy Tab S.

Baksiden er fremstilt av det samme materiale med strukturmønster som baksiden på Samsung Galaxy S5.

Tab_S_bagside

Pris og tilgjengelighet
Samsung Galaxy Tab S kommer i to forskjellige farger – hvit og mørk bronse. Prisene starter på ca 3.100 kroner for modellen med 8,4” skjerm, 16 GB lagerkapasitet og kun Wifi, mens 10,5” utgaven med 4G/LTE og 16 GB kommer til å koste omkring 4.800 kroner. Samsung Galaxy Tab S er i butikkene fra 4. juli.

Annonse

Spesifikasjoner Samsung Galaxy Tab S 10.5

 • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
 • Skjerm: 10,5” 2560 x 1600 Super AMOLED, 288 ppi
 • Prosessor: 1,9 GHz + 1,3 GHz octacore
 • Minne: 3 GB RAM / 16 eller 32 GB lager + microSD opp til 128 GB
 • Kamera: 8 Mp + 2,1 Mp
 • Trådløs: 4G LTE, Wi-Fi ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mål: 177.8 x 246.3 x 6.6 mm
 • Vekt: 467 g
 • Batteri: 7900 mAh

Spesifikasjoner Samsung Galaxy Tab S 8.4

 • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
 • Skjerm: 8,4” 2560 x 1600 Super AMOLED, 359 ppi
 • Prosessor: 1,9 GHz + 1,3 GHz octacore
 • Minne: 3 GB RAM / 16 eller 32 GB lager + microSD opp til 128 GB
 • Kamera: 8 Mp + 2,1 Mp
 • Trådløs: 4G LTE, Wi-Fi ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mål: 212.9 x 125.7 x 6.6 mm
 • Vekt: 298 g
 • Batteri: 4900 mAh
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.