TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Samsung lanserer Galaxy Watch5 og Watch5 Pro

Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.

forfatter
Publisert 10.08.22 - 17:19
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

To nye klappmobiler var ikke det eneste Samsung hadde på programmet i dag. Den koreanske elektronikkgiganten har også lansert to nye smartklokker: Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro. Ifølge pressemeldingen skal disse «danne helse- og wellness-vaner med intuitiv innsikt og avanserte og kraftige funksjoner».

Les også Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
SamsungGalaxyZFlip Fold4 TOP

For å konkretisere betyr det at klokkene i Watch5-serien kommer med samme såkalte BioActive-sensor, som ble introdusert i Galaxy Watch4-serien. Chip-en kombinerer tre sensorer som overvåker hjerterytme, elektrisk hjertesignal og bioelektrisk impedansytelse, som leverer detaljerte avlesninger av hjerterytme, oksygennivå i blodet og stressnivåer.

Klokkene kan også overvåke brukerens blodtrykk og EKG, lover Samsung. I tillegg vil en ny temperatursensor informere deg om temperaturen i dine omgivelser ved hjelp av infrarød teknologi.

Søvnregistering

Ved hjelp av ‘Sleep Cores’ vil Samsung også hjelpe deg med overvåke søvnen slik at du bedre kan forstå dine egne søvnmønstre, herunder forskjellige søvnstadier. Søvnovervåkningen registrerer også snorking samt måling av oksygennivået i blodet.

SamsungGalaxyWatch5 series
Samsung Galaxy Watch5 Pro til venstre, mens klokkene i midten og til høyre er Samsung Galaxy Watch5 i hhv. 40 mm og 44 mm. (Foto: Peter Gotschalk)

Hvis man kobler opp Galaxy Watch5 med Samsungs SmartThings-plattform til det smarte hjem, kan klokken også tilpasse tilkoblede lyskilder, AC-enheter og TV-er til forhåndsbestemte innstillinger, som bidrar til et ideelt sovemiljø.

Samsung Galaxy Watch5

Samsungs første smartklokke med Sapphire Crystal-skjerm, som skal gi 60% bedre beskyttelse enn skjermen på forgjengeren.

Klokken kommer i to størrelser, 40 mm og 44 mm, med en skjermstørrelse på hhv. 1,2″ og 1,4″. AMOLED-skjermen har en oppløsning på 396 x 396 piksler, mens den store klokken har en oppløsning på 450 x 450 piksler.

Den minste modellen har et batteri på 284 mAh, mens modellen på 44 mm kommer med 410 mAh.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Ifølge Samsung er seriens nye Pro-modell «laget for de som elsker friluftslivet», og den er «klar til alle utfordringer, fra gåturer til sykling og mer, takket være sine førsteklasses materialer».

samsunggalaxywatch5pro case
Skjermen på Samsung Galaxy Watch5 Pro beskyttes ytterligere takket være en ramme som stikker ut fra skjermen. (Foto: Peter Gotschalk)

Utover skjermens safirglass er klokken beskyttet av et titaniumkabinett, i tillegg til at skjermen er beskyttet ytterligere takket være en ramme som stikker ut fra skjermen.

Galaxy Watch5 Pro er den største og tyngste klokken i den nye serien og kommer bl.a. derfor også med seriens største batteri på 590 mAh. Den kan også leveres med et helt nytt D-Buckle Sport Band.

Spesifikasjoner

Alle modellene kommer med Samsungs egen Exynos W920 Dual-Core prosessor samt 1,5 GB RAM og 16 GB innebygd lagring.

Klokkene er basert på Googles Wear OS samt Samsungs eget One UI Watch-grensesnitt i versjon 4.5. De kommer dessuten med 4G, Bluetooth 5.2, Wi-Fi og innebygd GPS samt IP68-sertifisering.

Pris og tilgjengelighet

Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro vil være tilgengelig i butikkene fra 26. august.

3 058 family galaxy watch5 graphite pinkgold sapphire web
(Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Watch5 i 44 mm fås Graphite, Sapphire og Silver, og den lille 40 mm-varianten kan fås i Graphite, Pink Gold og Silver. Galaxy Watch5 starter ved 3.290 kroner for Bluetooth-versjonen og 3.790 kroner for 4G-versjonen.

Samsung Galaxy Watch5 Pro med 45 mm skjerm vil være tilgængelig i Black Titanium og Gray Titanium. Prisen starter fra 4.990 kroner for modellen med Bluetooth, mens 4G-utgaven koster fra 5.490 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde