annonse
annonse

Galaxy S9 og S9+

De nye lynraske toppmodellene har nå superkamera og dobbeltkamera

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung presentert sitt nye flaggskip Galaxy S9 og storebroren Galaxy S9+. Og de fleste lekkasjer ser ut til å være riktige. De er de første til å vise en mobil med Snapdragon 845-prosessoren og kameraet tar lysfølsomheten til et nytt nivå. Plus-modellen har også to kameraer med et ekstra zoomobjektiv. Designet er nokså likt, men fingeravtrykksleseren har endelig blitt plassert på riktig sted.

Foto: André Stray

For de som hadde håpet på et redesign er dette skuffende. S9 kan lett forveksles med forgjengeren, med den samme buede skjermen og smale kanter i bunn og topp. Unntaket er baksiden av telefonen, hvor man heldigvis har flyttet fingeravtrykksleseren slik at den ikke lenger sitter ved siden av kameraet. Noe som tidligere førte til mange fingeravtrykk på linsen. Nå er det bedre plassert under kameraet.

Skjermen er fortsatt i et 18,5:9-format, med samme størrelse på henholdsvis 5,8 og 6,2 tommer, quad HD-oppløsning og Samsungs Super AMOLED-panel.

Foto: André Stray

Størrelsen er forholdsvis uendret. Den har blitt en millimeter høyere, en millimeter smalere og et par tiendeler av en millimeter tykkere. Vekten har også økt noen gram. Men faktisk føles den litt bedre i hånden enn før, takket være en litt mindre avrundet kant. Den er selvfølgelig støv- og vanntett etter IP68-sertifiseringen.

Overlegne bilder i mørket. Foto: Lyd & Bilde

Den store nyheten er kameraet. Den har en helt ny kamera-sensor kalt SuperSeed Dual Pixel 12MP AF-sensor. Dette gir raskere fokusering, som fører til skapere bilder samt gir det deg muligheten til å ta bilder fortere – en stor fordel når man har motiver i bevegelse. Men fremfor alt er den mer lysfølsom enn man noen gang har sett på et mobilkamera. Blenderen går helt ned til F/1.5, som ifølge Samsung gir 30 prosent lysere bilder. Dette ble demonstrert med en side-om-side-sammenligning med «en konkurrent» satt opp i en mørk kasse, hvor utfordreren ikke klarte å fokusere i den dårlige belysningen, mens S9 gladelig knipset et fult detaljert bilde. Bildestøyen reduseres ved å ta 12 bilder i en rask sekvens og kombinere dem, en prosess som gir 30 prosent mindre støy.

Enda en nyhet er at Plus-modellen nå følger Apple og Asus sine spor og tilføyer et ekstra kamera med teleoptikk. Også dette kameraet har en 12 Mp-sensor, men med dobbel brennevidde. Til gjengjeld må man nøye seg med en blender på F/2.4

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor


Video: André Stray

Sensor-designet gjør det også mulig å skyte i super slow-motion, likt som Sony viste i fjor med Xperia XZ Premium. Under videopptak kan fange opp raske forandringer og skifte til 960 bilder i sekundet, som betyr at du kan fange spektakulære scener, som punktering av en vannballong (ovenfor)

Som den første avslørte toppmodellen i 2018 på MWC er Galaxy S9 også den første til å ha Qualcomms nyeste prosessor Snapdragon 845. I testene gjort så langt er den klart raskere enn fjorårets 835-CPU. Kretsen inneholder også støtte til de nyeste trådløse standarder, hurtigladning og strømsparing. Sammen med et 3000 (3500 for plussmodellen) mAh-batteri skulle den også ha en lengre batteritid enn S8.

Selvfølgelig kommer S9 med den nyeste Android-versjonen, men fortsatt med Samsungs eget grensesnitt trukket over. Den mest opplagte nyheten er at du nå kan kjøre hjemskjermen i landskaps-modus, noe som gjør det enklere å spille eller se video.

Et rykte som ikke viste seg å være sant var at S9 skulle få ansiktsgjenkjenning, som ville utfordre Apples Face ID. Samsung fortsetter med å forsøke å bruke iris-skanneren først, og hvis den feiler går det over til kameraet. En teknikk som allerede har vist seg å være for treg til praktisk bruk.

Foto: Lyd og Bilde

Man viste også fram en oppdatert Dex, Samsungs dockingløsning som gir deg muligheten til å bruke mobilen som en datamaskin med skjerm og mus. Dockingstasjonen er smartere designet med alle de nødvendige portene.

Samsung Galaxy S9 og S9+ kommer på markedet i Norge den 16. mars og prisene blir henholdsvis 8.790 kroner og 9.790 kroner.

Fakta: Samsung Galaxy S9 er utstyrt med octacore (2,7 GHz quadcore + 1,7 GHz quadcore) og 4 GB RAM, 64 GB intern lagring og plass til 400 GB med micro-SD. Den har en 5,8″ Quad HD (2960 × 1440) Super AMOLED-skjerm (570 ppi). Batteri på 3.000 mAh (Fast ladning og trådløs ladning), 147,7 x 68,7 x 8,5 mm, vekt 163 g. Frontkamera: 8 Mp AF (F1.7). Bakkamera: Super Speed ​​Dual Pixel 12 Mp (AF, OIS, F1.5 / F2.4). Operativsystem: Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802,11 g/n/ac (2,4 / 5 GHz). Nettverk: 4G (opptil 1,2 Gbps / 150 Mbps). Forbindelse: Bluetooth v 5.0, USB Type-C 3.0, support til Samsung Pay, GPS. Autentisering: Iris, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Annet: IP68-sertifisering, Dual SIM, innebygd stereohøyttaler kalibrert av AKG.

Fakta: Samsung Galaxy + S9 er utstyrt med octacore (2,7 GHz quadcore + 1,7GHz quadcore) og 6 GB RAM, 64 GB intern lagring og plass til 400 GB med micro-SD. Har en 6.2″ Quad HD (2960 × 1440) Super AMOLED-skjerm (529 ppi). Batteri på 3.500 mAh (Hurtigladning og trådløs ladning), 158,1 x 73,8 x 8,5 mm, vekt 189 g. Frontkamera: 8 Mp AF (F1.7). Bakkamera: Super Speed ​​Dual Pixel 12 Mp (AF, OIS, F1.5 / F2.4). Operativsystem: Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802,11 g/n/ac (2,4 / 5 GHz). Nettverk: 4G (opptil 1,2 Gbps / 150 Mbps). Forbindelse: Bluetooth v 5.0, USB Type-C 3.0, support til Samsung Pay, GPS. Autentisering: Iris, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Annet: IP68-sertifisering, Dual SIM, innebygd stereohøyttaler kalibrert av AKG.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×