TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Samsung lanserer Galaxy A53 5G og Galaxy A33 5G

Nye Samsung Galaxy A-modeller byr på ny prosessor og 5G.

forfatter
Publisert 18.03.22 - 10:07

Samsung Galaxy A53 og Samsung Galaxy A33 heter de to nye smarttelefonene som Samsung nettopp har lansert, i forbindelse med et virtuelt Galaxy Unpacked-event.

De to mobilene har flere spesifikasjoner til felles – herunder Gorilla Glass, 5.000 mAh batteri, 25W hurtiglading og IP67-sertifisering – og begge modellene kommer også med Android 12 og Samsungs eget OneUI-brukergrensesnitt i versjon 4.1.

Begge mobilene er basert på den samme åtte-kjerns 5 nm Exynos 1280-prosessoren fra Samsung, og de kommer naturligvis med 5G. På begge modellene kan den innebygde lagringen utvides med opptil 1 TB med microSD-kort.

Samsung Galaxy A33 5G

Den billisgte modellen kommer med 6,4″ Super AMOLED-skjerm med FHD+ oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, i tillegg til at mobilen har et tredobbelt kamera med hhv. 48 Mp vidvinkel, 8 Mp ultravidvinkel og 5 Mp makro-sensor.

13 Product Image Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Både Samsung Galaxy A33 og Samsung Galaxy A53 har triple-kamera med vidvinkel-, ultravinkel- og makrolinse. I tillegg kommer en dedikert dybdeemåler. (Foto: Samsung)

Det er også en dedikert dybdesensor på 2 Mp. Frontkameraet er på 13 Mp.

Samsung Galaxy A53 5G

Den store modellen (som for øvrig er en etterfølger til Galaxy A52 5G, som vi testet i fjor) har et 64 Mp OIS-kamera samt 12 Mp ultravidvinkel og 5 Mp makro. Også her finner man en dedikert dybdesensor på 2 Mp, mens frontkameraet er på hele 32 Mp.

Super AMOLED-skjermen måler 6,5″ og kommer med 120 Hz oppdateringsfrekvens og FHD+ oppløsning.

Mobilen støtter også Wi-fi 6.

Pris og tilgjengelighet

Både Samsung Galaxy A33 og Galaxy A53 vil være tilgjengelig på utvalgte markeder i april.

11 Product Image Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Samsung garanterer at begge nye Galaxy-modeller får fire generasjoner av One UI og Android OS-oppgraderinger og opptil fem års sikkerhetsoppdateringer. (Foto: Samsung)

Galaxy A33 kommer med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lagring til en veiledende utsalgspris på 3.79+ kroner.

Galaxy A53 fås med enten 6 GB RAM og 128 GB innebygd lagring eller i en større variant med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagring. Veiledende utsalgspris for den minste modellen blir 4.790 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde