Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Så mye plass har din smartmobil i virkeligheten

iPhone er i front, mens Samsung Galaxy S4 lopper deg.

Skrevet av / 27.01.14 - 15:03
Så mye plass har din smartmobil i virkeligheten

Selv om det står på esken at din nyinnkjøpte smartmobil kommer med 16 GB lagringsplass, så er ikke dette noe du kan regne med. Tvert imot. For operativsystemet og faste apper tar en del plass, og det er bare den ledige plassen som reelt står til rådighet for brukeren.

Den britiske techbloggen Which? har undersøkt en rekke av de mest populære smartmobiler på markedet for å finne ut av hvor mye plass hver enkelt telefon overlater til brukeren, når operativsystem og apper har tatt sitt.

Resultatet kan du se i illustrasjonen under. Alle telefonene kommer angivelig med 16 GB lagring, men på oversikten kan du se hvor mye plass brukeren i virkeligheten har til rådighet på de respektive telefonene.

2-Mobile-storage-space-01

Og det ser bra ut for Apple og iPhone, mens det ser meget, meget dårlig ut for Samsung.

Apples iPhone 5C er seierherren, mens iPhone 5S kommer inn på en tredjeplass. Begge overlater over 12 GB av de opplyste 16 GB til brukeren. Android-telefonene Google Nexus 5 fra LG og Sony Xperia Z1 gir også brukeren omtrent 12 GB lager, mens den absolutte jumboplassen går til Samsungs Galaxy S4, som kun overlater i drøyt 8,5 GB av den samlede plassen til brukeren.

Hvordan kan det så være, spør du deg selv kanskje? Galaxy S4 og de to beste Android-modellene kommer jo med samme operativsystem.

Joda, men Samsung har gjort så mange endringer i Android-plattformen med den såkalte TouchWiz-brukerflaten, at det åpenbart koster dyrt på plasskontoen. Det samme gjør de mange nytteløse funksjonene i Galaxy S4, som vi tidligere har skrevet om.

Riktignok kan Galaxy S4 utvides med ekstra microSD-kort, hvilket ikke er tilfelle for verken Apples iPhones eller Nexus 5.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top