Mobil

iPhone er i front, mens Samsung Galaxy S4 lopper deg.
Annonse
Annonse
forfatter

Selv om det står på esken at din nyinnkjøpte smartmobil kommer med 16 GB lagringsplass, så er ikke dette noe du kan regne med. Tvert imot. For operativsystemet og faste apper tar en del plass, og det er bare den ledige plassen som reelt står til rådighet for brukeren.

Den britiske techbloggen Which? har undersøkt en rekke av de mest populære smartmobiler på markedet for å finne ut av hvor mye plass hver enkelt telefon overlater til brukeren, når operativsystem og apper har tatt sitt.

Resultatet kan du se i illustrasjonen under. Alle telefonene kommer angivelig med 16 GB lagring, men på oversikten kan du se hvor mye plass brukeren i virkeligheten har til rådighet på de respektive telefonene.

2-Mobile-storage-space-01

Og det ser bra ut for Apple og iPhone, mens det ser meget, meget dårlig ut for Samsung.

Annonse

Apples iPhone 5C er seierherren, mens iPhone 5S kommer inn på en tredjeplass. Begge overlater over 12 GB av de opplyste 16 GB til brukeren. Android-telefonene Google Nexus 5 fra LG og Sony Xperia Z1 gir også brukeren omtrent 12 GB lager, mens den absolutte jumboplassen går til Samsungs Galaxy S4, som kun overlater i drøyt 8,5 GB av den samlede plassen til brukeren.

Hvordan kan det så være, spør du deg selv kanskje? Galaxy S4 og de to beste Android-modellene kommer jo med samme operativsystem.

Joda, men Samsung har gjort så mange endringer i Android-plattformen med den såkalte TouchWiz-brukerflaten, at det åpenbart koster dyrt på plasskontoen. Det samme gjør de mange nytteløse funksjonene i Galaxy S4, som vi tidligere har skrevet om.

Riktignok kan Galaxy S4 utvides med ekstra microSD-kort, hvilket ikke er tilfelle for verken Apples iPhones eller Nexus 5.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.