BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Så mye plass har din smartmobil i virkeligheten

iPhone er i front, mens Samsung Galaxy S4 lopper deg.

Selv om det står på esken at din nyinnkjøpte smartmobil kommer med 16 GB lagringsplass, så er ikke dette noe du kan regne med. Tvert imot. For operativsystemet og faste apper tar en del plass, og det er bare den ledige plassen som reelt står til rådighet for brukeren.

Den britiske techbloggen Which? har undersøkt en rekke av de mest populære smartmobiler på markedet for å finne ut av hvor mye plass hver enkelt telefon overlater til brukeren, når operativsystem og apper har tatt sitt.

Resultatet kan du se i illustrasjonen under. Alle telefonene kommer angivelig med 16 GB lagring, men på oversikten kan du se hvor mye plass brukeren i virkeligheten har til rådighet på de respektive telefonene.

2-Mobile-storage-space-01

Og det ser bra ut for Apple og iPhone, mens det ser meget, meget dårlig ut for Samsung.

Apples iPhone 5C er seierherren, mens iPhone 5S kommer inn på en tredjeplass. Begge overlater over 12 GB av de opplyste 16 GB til brukeren. Android-telefonene Google Nexus 5 fra LG og Sony Xperia Z1 gir også brukeren omtrent 12 GB lager, mens den absolutte jumboplassen går til Samsungs Galaxy S4, som kun overlater i drøyt 8,5 GB av den samlede plassen til brukeren.

Hvordan kan det så være, spør du deg selv kanskje? Galaxy S4 og de to beste Android-modellene kommer jo med samme operativsystem.

Joda, men Samsung har gjort så mange endringer i Android-plattformen med den såkalte TouchWiz-brukerflaten, at det åpenbart koster dyrt på plasskontoen. Det samme gjør de mange nytteløse funksjonene i Galaxy S4, som vi tidligere har skrevet om.

Riktignok kan Galaxy S4 utvides med ekstra microSD-kort, hvilket ikke er tilfelle for verken Apples iPhones eller Nexus 5.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!