TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Så mye ligner den forgjengeren

Galaxy S 4 er nettopp lansert, her er de viktigste forandringene fra forgjengeren Galaxy S 3.

forfatter
Publisert 15.03.13 - 02:27

Hvis vi starter med å se på «the cold hard facts» så ligner nye Galaxy S 4 svært mye på forgjengeren, og du skal være litt «teknonerd» for å se forskjell på de to modellene.

Samsung Galaxy S 4

 • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 5” Full HD Super AMOLED, 441 ppi
 • Prosessor: 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core
 • Hukommelse: 2 GB ram + 16/32/64 GB lager (+ microSD opptil 64 GB)
 • Kamera: 13 MP + 2 MP
 • Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, IR
 • Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
 • Vekt: 130 gram
 • Batteri: 2600 mAh

Samsung Galaxy S III 4G

 • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
 • Skjerm: 4,8” HD Super AMOLED
 • Prosessor: 1,4 GHz Exynos quad-core
 • Hukommelse: 1 GB ram / 16 GB (+ microSD opptil 64 GB)
 • Kameraer: 8 MP + 1,9 MP
 • Trådløst: 4G/LTE, NFC, BT 4.0, 802.11a/b/g/n
 • Størrelse: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
 • Vekt: 133 gram
 • Batteri: 2100 mAh

Kikker man litt nærmere på spesifikasjonene, er det ingen tvil om at den nye S 4-modellen har mer krefter under panseret – bedre kamera, raskere prosessor, mer minne og ikke minst større lagringsplass. S 4 kommer i to versjoner med henholdsvis 32 GB og 64 GB, mens S III bare fantes i en 16 GB-utgave. Skjermen er også blitt en smule større 5” mot tidligere 4,8” – og ikke minst er oppløsningen økt fra HD til Full HD.

Ser man på nye apps og finesser at blir det også tydelig at S 4 skiller seg mer fra S III, enn man skulle tro fra utseendet.

Registrerer øyebevegelser
Galaxy S III kunne registrere at du kikket på skærmen, og dermed holde skjermen aktiv så lenge du tittet på den. S 4 går lenger ved at den også kan styres til en viss grad, uten at man behøver røre skjermen. Ser du for eksempel på en video og løfter blikket, pauser videoen til du ser ned igjen. Du kan også bruke blikket, sammen med håndleddsbevegelser for å skrolle nedover når du leser tekst. Hvor bra dette fungerer i praksis, må vi komme tilbake til…

Sosiale foto
Med Galaxy S III kunne du linke ansikter i fotoalbumene dine til den enkelte persons mediestrøm. Deretter holdt det å se på et bilde for å se den personens status. Med S4 kan du nå også legge lyd til bildene du tar, og du kan dessuten ta bilder eller filme med begge kameraer samtidig. De to kameraene kombineres i et «bilde i bilde» modus hvor bildet er en komposisjon av brukeren og omgivelsene.

Galaxy S 4 «passer på helsen din»
S Health inneholder en kostholds- og treningsdagbok, som kan hjelpe til med å holde deg frisk og rask. Du kan for eksempel sjekke kroppsvekten med tilbehøret Samsung Body Scale, eller man kan ta på seg Samsungs S-armbånd som sørger for å vekke deg i en gunstig REM-syklus. Galaxy S 4 kan også føre statistikk over ditt aktivitetsnivå i løpet av dagen, samt måle pulsen din med Samsung Heart Rate Monitor.

Spørsmålet er bare om disse og de andre nye funksjonene til Samsung Galaxy S 4 faktisk virker etter hensikten, og er nok for at folk atter en gang strømmer i butikken får å kjøpe Samsungs flaggskip.

Vi er ikke så sikre. Hva mener du? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend