Så mye ligner den forgjengeren

Galaxy S 4 er nettopp lansert, her er de viktigste forandringene fra forgjengeren Galaxy S 3.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis vi starter med å se på «the cold hard facts» så ligner nye Galaxy S 4 svært mye på forgjengeren, og du skal være litt «teknonerd» for å se forskjell på de to modellene.

Samsung Galaxy S 4

 • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 5” Full HD Super AMOLED, 441 ppi
 • Prosessor: 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core
 • Hukommelse: 2 GB ram + 16/32/64 GB lager (+ microSD opptil 64 GB)
 • Kamera: 13 MP + 2 MP
 • Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, IR
 • Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
 • Vekt: 130 gram
 • Batteri: 2600 mAh

Samsung Galaxy S III 4G

 • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
 • Skjerm: 4,8” HD Super AMOLED
 • Prosessor: 1,4 GHz Exynos quad-core
 • Hukommelse: 1 GB ram / 16 GB (+ microSD opptil 64 GB)
 • Kameraer: 8 MP + 1,9 MP
 • Trådløst: 4G/LTE, NFC, BT 4.0, 802.11a/b/g/n
 • Størrelse: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
 • Vekt: 133 gram
 • Batteri: 2100 mAh

Kikker man litt nærmere på spesifikasjonene, er det ingen tvil om at den nye S 4-modellen har mer krefter under panseret – bedre kamera, raskere prosessor, mer minne og ikke minst større lagringsplass. S 4 kommer i to versjoner med henholdsvis 32 GB og 64 GB, mens S III bare fantes i en 16 GB-utgave. Skjermen er også blitt en smule større 5” mot tidligere 4,8” – og ikke minst er oppløsningen økt fra HD til Full HD.

Ser man på nye apps og finesser at blir det også tydelig at S 4 skiller seg mer fra S III, enn man skulle tro fra utseendet.

Registrerer øyebevegelser
Galaxy S III kunne registrere at du kikket på skærmen, og dermed holde skjermen aktiv så lenge du tittet på den. S 4 går lenger ved at den også kan styres til en viss grad, uten at man behøver røre skjermen. Ser du for eksempel på en video og løfter blikket, pauser videoen til du ser ned igjen. Du kan også bruke blikket, sammen med håndleddsbevegelser for å skrolle nedover når du leser tekst. Hvor bra dette fungerer i praksis, må vi komme tilbake til…

Sosiale foto
Med Galaxy S III kunne du linke ansikter i fotoalbumene dine til den enkelte persons mediestrøm. Deretter holdt det å se på et bilde for å se den personens status. Med S4 kan du nå også legge lyd til bildene du tar, og du kan dessuten ta bilder eller filme med begge kameraer samtidig. De to kameraene kombineres i et «bilde i bilde» modus hvor bildet er en komposisjon av brukeren og omgivelsene.

Galaxy S 4 «passer på helsen din»
S Health inneholder en kostholds- og treningsdagbok, som kan hjelpe til med å holde deg frisk og rask. Du kan for eksempel sjekke kroppsvekten med tilbehøret Samsung Body Scale, eller man kan ta på seg Samsungs S-armbånd som sørger for å vekke deg i en gunstig REM-syklus. Galaxy S 4 kan også føre statistikk over ditt aktivitetsnivå i løpet av dagen, samt måle pulsen din med Samsung Heart Rate Monitor.

Spørsmålet er bare om disse og de andre nye funksjonene til Samsung Galaxy S 4 faktisk virker etter hensikten, og er nok for at folk atter en gang strømmer i butikken får å kjøpe Samsungs flaggskip.

Vi er ikke så sikre. Hva mener du? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.