Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Så modulær blir Googles mobil

Så langt har man kommet med Project Ara.

Vi har tidligere skrevet om det spennende Project Ara der tanken er å kunne bygge sin egen mobiltelefon av ferdige moduler. Man kan starte med en meget billig grunnmodell og siden oppgradere kameraet, batteriet, høyttaleren, minnet, eller hva man har behov for. Eller enkelt bytte skjermen om den har gått i stykker.

project ara framsida

Nylig viste Google frem hvor langt man har kommet i utviklingen, og man har litt mer konkrete ideer om hvordan det hele skal fungere.

Tanken er at man i en nettbutikk skal kunne velge og vrake mellom moduler, samt få anbefalinger om hvilke komponenter som passer sammen. Men man har også ideer om at du skal kunne få en mobil som ser ut akkurat som du vil med modifiserbare deksler og kanskje til og med 3D-printede deler.

project ara baksida

Når Google føler seg klare til å teste markedet kommer mobilen til å begynne med å selges i Puerto Rico. Når det skjer, og når verdenslanseringen blir er imidlertid fortsatt uklart.

Her kan du se mer om hvordan det hele er tenkt å fungere.

https://www.youtube.com/watch?v=intua_p4kE0

Annonse

 

forfatter
Skrevet av

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Så langt har man kommet med Project Ara.

Så langt har man kommet med Project Ara.

Så langt har man kommet med Project Ara.

Så langt har man kommet med Project Ara.

Så langt har man kommet med Project Ara.

Så langt har man kommet med Project Ara.

Så langt har man kommet med Project Ara.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.