Mobil

Så langt har man kommet med Project Ara.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi har tidligere skrevet om det spennende Project Ara der tanken er å kunne bygge sin egen mobiltelefon av ferdige moduler. Man kan starte med en meget billig grunnmodell og siden oppgradere kameraet, batteriet, høyttaleren, minnet, eller hva man har behov for. Eller enkelt bytte skjermen om den har gått i stykker.

project ara framsida

Nylig viste Google frem hvor langt man har kommet i utviklingen, og man har litt mer konkrete ideer om hvordan det hele skal fungere.

Tanken er at man i en nettbutikk skal kunne velge og vrake mellom moduler, samt få anbefalinger om hvilke komponenter som passer sammen. Men man har også ideer om at du skal kunne få en mobil som ser ut akkurat som du vil med modifiserbare deksler og kanskje til og med 3D-printede deler.

project ara baksida

Når Google føler seg klare til å teste markedet kommer mobilen til å begynne med å selges i Puerto Rico. Når det skjer, og når verdenslanseringen blir er imidlertid fortsatt uklart.

Her kan du se mer om hvordan det hele er tenkt å fungere.

https://www.youtube.com/watch?v=intua_p4kE0

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

CAT har begrenset antall av spissfindige funksjoner i sin beste toughmobil – men har til gjengjeld forbedret kvaliteten.
Med en mer attraktiv pris enn forrige gang er Xiaomi tilbake som det prissmarte alternativet.
Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.
Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.
Samsung lekker som en sil. Nå er både de første ekte bildene av Galaxy S21 og tre offisielle teaser-videoer lekket på nettet.
Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?