Så modulær blir Googles mobil

Så langt har man kommet med Project Ara.

Skrevet av / 28.01.15 - 10:17
Så modulær blir Googles mobil

Vi har tidligere skrevet om det spennende Project Ara der tanken er å kunne bygge sin egen mobiltelefon av ferdige moduler. Man kan starte med en meget billig grunnmodell og siden oppgradere kameraet, batteriet, høyttaleren, minnet, eller hva man har behov for. Eller enkelt bytte skjermen om den har gått i stykker.

project ara framsida

Nylig viste Google frem hvor langt man har kommet i utviklingen, og man har litt mer konkrete ideer om hvordan det hele skal fungere.

Tanken er at man i en nettbutikk skal kunne velge og vrake mellom moduler, samt få anbefalinger om hvilke komponenter som passer sammen. Men man har også ideer om at du skal kunne få en mobil som ser ut akkurat som du vil med modifiserbare deksler og kanskje til og med 3D-printede deler.

project ara baksida

Når Google føler seg klare til å teste markedet kommer mobilen til å begynne med å selges i Puerto Rico. Når det skjer, og når verdenslanseringen blir er imidlertid fortsatt uklart.

Her kan du se mer om hvordan det hele er tenkt å fungere.

https://www.youtube.com/watch?v=intua_p4kE0

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top