Apple

Med sin beste kvartalsomsetning og rekordsalg av iPhone, tjener Apple penger som gress i et vanskelig marked.
forfatter

Tim Cook presenterte mandag kveld Apple kvartalstall for Q4 2014. Det viste en omsetning på 42,1 milliarder dollar, og over 39 millioner solgte iPhone-mobiler.

Driftsmarginen bedret seg også fra 37 til 38 prosent, som er oppsiktsvekkende i et marked hvor konkurrentene sliter med å tjene penger. Apple rapporterte også at 60 prosent av salget kom fra utlandet, altså utenom USA.

– Regnskapsåret 2014 har vært et for historiebøkene, med den største Iphone-lanseringen noensinne, sier Cook.

Apple solgte 39,2 millioner iPhone siden lanseringen 9. september, opp 16,2 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2013.

Les testen av iPhone 6 her, og iPhone 6 plus her.

Samtidig fortsetter salget av nettbrettene iPad å falle, men tallene inneholder ikke salg av de nye iPad Air 2 og iPad mini 3. Erfaringsmessig sitter mange på gjerdet å venter på nye iPads, derfor vil Apple neste kvartalsomsetning bli interessant å analysere.

Apples salgstall for Q4 2014 ser slik ut:

  • iPhone: 39.272 mill, opp 16.2%
  • iPad: 12.316 mill, ned 12.5%
  • Mac: 5.52 mill, opp 7%
  • iPod: 2.62 mill, ned 25.1%
  • iTunes: $ 4.208 mrd, opp 8.2%
  • Tilbehør: $ 1.486 mrd, opp 12.7%

Apple Q4 2014

iPhone utgjør over halvparten av Apples omsetning, men omsetningen av Mac-maskinene øker fremdeles. En trend vi har sett over lang tid, og Mac-ene står for den nest største andelen av Apples omsetning.

Lanseringen av den nye iMac retina 5K, med 14,7 megapiksler skjermoppløsning, viser at Apple akter å fortsette satsningen på desktop-maskiner, selv om markedet for laptoper og ultrabooks er større.

At iPod-markedet fortsetter å falle, overrasker ingen, men det er interessant å se at iTunes-omsetningen øker i tider for mange nye aktører dukker opp med strømmetjenester.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.