Apple

Med sin beste kvartalsomsetning og rekordsalg av iPhone, tjener Apple penger som gress i et vanskelig marked.
Annonse
Annonse
forfatter

Tim Cook presenterte mandag kveld Apple kvartalstall for Q4 2014. Det viste en omsetning på 42,1 milliarder dollar, og over 39 millioner solgte iPhone-mobiler.

Driftsmarginen bedret seg også fra 37 til 38 prosent, som er oppsiktsvekkende i et marked hvor konkurrentene sliter med å tjene penger. Apple rapporterte også at 60 prosent av salget kom fra utlandet, altså utenom USA.

– Regnskapsåret 2014 har vært et for historiebøkene, med den største Iphone-lanseringen noensinne, sier Cook.

Apple solgte 39,2 millioner iPhone siden lanseringen 9. september, opp 16,2 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2013.

Les testen av iPhone 6 her, og iPhone 6 plus her.

Samtidig fortsetter salget av nettbrettene iPad å falle, men tallene inneholder ikke salg av de nye iPad Air 2 og iPad mini 3. Erfaringsmessig sitter mange på gjerdet å venter på nye iPads, derfor vil Apple neste kvartalsomsetning bli interessant å analysere.

Apples salgstall for Q4 2014 ser slik ut:

  • iPhone: 39.272 mill, opp 16.2%
  • iPad: 12.316 mill, ned 12.5%
  • Mac: 5.52 mill, opp 7%
  • iPod: 2.62 mill, ned 25.1%
  • iTunes: $ 4.208 mrd, opp 8.2%
  • Tilbehør: $ 1.486 mrd, opp 12.7%

Apple Q4 2014

iPhone utgjør over halvparten av Apples omsetning, men omsetningen av Mac-maskinene øker fremdeles. En trend vi har sett over lang tid, og Mac-ene står for den nest største andelen av Apples omsetning.

Lanseringen av den nye iMac retina 5K, med 14,7 megapiksler skjermoppløsning, viser at Apple akter å fortsette satsningen på desktop-maskiner, selv om markedet for laptoper og ultrabooks er større.

At iPod-markedet fortsetter å falle, overrasker ingen, men det er interessant å se at iTunes-omsetningen øker i tider for mange nye aktører dukker opp med strømmetjenester.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.