Rekordsalg av iPhone

Apple selger flere mobiler enn noensinne, og nå har de fått fart på datamaskinene også.

Skrevet av / 28.10.15 - 10:08
Rekordsalg av iPhone

Tallene for fjerde kvartal 2015 er inne, og Apple legger nok en gang frem rekordstore kvartalstall. Det er lite som tyder på at interessen for mobilene til Apple daler, for de solgte 48 millioner telefoner siste kvartal, mot 39 millioner samme kvartal i fjor.

Det er imponerende tatt i betraktning at Apples iPhone-modeller, som de nye 6s og 6s Plus, ligger i det øvre prissjiktet.

I følge Counterpoint Monthly Market Pulse, hadde Apple en stor vekst i det kinesiske markedet, og var størst i september 2015 –  større enn kinesiske Huawei og iPhone-kopien Xiaomi.

Salget av Mac-er økte også, dog ikke like mye. Det globale salget endte på 5,7 millioner maskiner, og står for 13 prosent av Apples omsetning fjerde kvartal.

Like rosenrødt er det ikke for nettbrettene til Apple. Omsetningen sank fra 12,3 milloner enheter til 9,9 millioner. Likevel, tallene er relativt høye, om man ser på salgssvikten for nettbrett uansett produsent.

Totalt endte omsetningen på 51,5 milliarder dollar, og resultatet på respektable 11,1 milliarder dollar.

Apple sa ingen ting om salget av Apple Watch, annet enn at den bidro til rekordomsetningen i fjerde kvartal.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top