TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Reiseapper

Appene du trenger for å gjøre reisen lettere.

forfatter
Publisert 18.06.14 - 04:47

sas

SAS

Android, iPhone – Gratis

Scandinavian Airlines var sent ute med en egen app, men den var verdt å vente på, for den kan gjøre det meste. Logge seg inn på konto og synke all info til mobilen. Kjøpe reiser med kredittkort eller poeng. Endre en kommende reise. Sjekke Eurobonus-poeng og alle transaksjoner. Dessuten kan man selvfølgelig sjekke inn, velge sete og laste ned boardingkort. Med andre ord, alt man trenger til SAS-reisen direkte på mobilen.

norwegian

Norwegian

Android, iPhone – Gratis

Også appen til Norwegian er full av smarte funksjoner. Man kan logge inn og lagre all viktig informasjon på mobilen slik at man ikke må være oppkoblet på reisen. Alle reisedokumenter er sortert og oppdateres om noe skjer. Reiseinformasjon som billetter og boardingkort sorteres pent i mapper og man får push-meldinger om kommende reiser. Man kan også legge til reiser som er blitt booket av andre og endre sine fleksible billetter til andre avganger.

swediavia

Swediavia Swedish Airports

Android, iPhone, iPad – Gratis

Flyr man mye til eller fra svenske flyplasser er deres egne apper praktiske å ha på mobilen. Man kan se alle ankomster og avganger, noe som også er praktisk om man skal hente noen. For den reisende er også innsjekking og terminalkartene praktiske. Og om man skal handle finnes alle aktuelle tilbud direkte i appen. For den som kjører selv kan man bestille og betale parkering, og tar man toget finnes Arlanda Express avgangstider.

cph airport

CPH Airport

Android, iPhone, WP – Gratis

København flyplass har også en egen app med en del smarte funksjoner. Blant annet terminalkart med gangavstand til din gate. Selvfølgelig finnes kart over butikker og restauranter, også med anmeldelser. Alle avganger og ankomster vises og man får push-informasjon om forsinkelser. Og nå kan man også sjekke inn på flyet direkte i appen. Dessuten kan man praktisk nok se hvor lang køen er i sikkerhetskontrollen.

 oslo airport

Oslo Airport

Android, iPhone, iPad – Gratis

Gardermoen er en voksende flyplass, men med appen er det lettere å finne frem i rett tid og ta seg dit eller fra på den smidigste måten. Man kan legge til sin avgang og få oppdateringer samt se hvor lang ventetiden er i sikkerhetskontrollen. Med kartene finner man både sin gate og restauranter. Det finnes dessuten uvanlig mye info om parkeringsmuligheter, bussavganger, togtider og forventede taxipriser til Oslo.

sas crew guide

SAS Crew Guide

Android, iPhone – Gratis

Når man vel har kommet frem til sitt reisemål kan det være vanskelig å vite hvor man skal gå. Ingen har bedre oversikt enn flyvertinner og piloter som ofte har dødtid på fremmede steder. I denne reiseguiden deler de sine personlige favorittsteder for å spise, drikker og shoppe. Appen har grunnleggende kart tilgjengelige offline, og er man oppkoblet finnes detaljerte kart. Appen finnes for Stockholm, Oslo og København.

momondo-places

Momondo Places

Android, iPhone, iPad – Gratis

Momondo er en obligatorisk app for folk på farten. Den hjelper deg med booking av fly, mens Momondo Places er en guide med kart over store byer som London, Berlin, Roma, Barcelona, New York, med kommende kart og guider til flere byer i senere oppdateringer av appen. I Places finner du butikker, spisesteder, museer, gallerier, hoteller, barer og mye annet du kan søke etter.

 City Walks

City Walks

iPhone, iPad – Gratis

Kartet på mobilen er vel og bra, men du finner letter fram i store byer, med City Walks. Som er en gratisapp hvor du laster ned guiden til den byen du skal til, for 21 kr i appen. Da får du kartguiding med steg-for-steg navigering, og oversikt over severdigheter og attraksjoner med forklaringer, og du kan gjøre det offline uten å være koblet til 3G-nettet. City Walks finnes for over 470 byer verden over, og er den eneste byguiden du trenger.

Fast Talk

Fast Talk

iPhone, iPad – Gratis

Man kommer langt med engelsk, men lengre med det lokale språket. Hvis man kan det. Hvis ikke finnes det apper som Fast Talk, som hjelper deg å beherske fremmede språk. Appen er gratis, men det koster 21 kroner å laste ned hvert språk. Fransk, spansk, italiensk eller tysk. Alle språkene kan lastes ned i appen, for 35 kr. Den guider deg til mye brukte setninger, og spiller dem av for deg, slik at du kan lære deg uttale.

where-chefs-eat-app

Where Chefs Eat

iPhone, iPad – 105 Kr

Hvis du ønsker å spise godt når du er på reise, kan du ikke få en bedre guide enn denne. 400 av verdens beste kokker har samlet sine anbefalte spisesteder i en bok, som nå finnes for iPad og iPhone. Her får du guide til over 2.000 spisesteder i over 60 land, med henvisninger, kart og søkekriterier som type mat, prisklasse, og avstand. Et must-have for reisende gourmeter.           

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde