Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Raskere overføring på iPad Pro

Skrevet av / 17.12.15 - 16:44
Raskere overføring på iPad Pro

Den havnet litt under radaren etter den nesten oppsiktsvekkende uskjønne batteripakken til iPhone, men er vel så interessant. Hvert fall for fotografer og andre som trenger raskere filoverføring til iPhone, iPad og iPad Pro i særdeleshet.

Les testen av iPad Pro her.

Med oppdateringen til operativsystemet iOS 9.2, kom nemlig støtte for en ny Lightning-til-SD-kortleser, og Lightning-til-USB kameraadapter.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

De støtter nemlig USB 3.0 på iPad Pro, som betyr at bilde- og videooverføringene går mye raskere, enn med de eldre utgavene av Lightning-adapterne. Som støttet USB 2.

Foreløpig går det ikke noe fortere på iPad-er eller iPhone med Lightning, siden de ikke støtter USB 3.

Fotoredigering til iPad Pro.

Med Lightning-til-USB* kan man plugge kameraet rett i iPad-en, mens Lightning-til-SD-kortleseren støtter de fleste filformater et kamera kan lagre på et SD-kort. Også videofiler.

Lightning-adapterne koster 299 kr og er vel verdt pengene for fotografer som bruker iPad Pro mye, men også til andre amatørfotografer som trenger raskere overføring enn Wi-Fi kan gi dem på en vanlig iPad.

*Fungerer kun på iPad, ikke iPhone.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top