TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Raskere overføring på iPad Pro

forfatter
Publisert 17.12.15 - 16:44

Den havnet litt under radaren etter den nesten oppsiktsvekkende uskjønne batteripakken til iPhone, men er vel så interessant. Hvert fall for fotografer og andre som trenger raskere filoverføring til iPhone, iPad og iPad Pro i særdeleshet.

Les testen av iPad Pro her.

Med oppdateringen til operativsystemet iOS 9.2, kom nemlig støtte for en ny Lightning-til-SD-kortleser, og Lightning-til-USB kameraadapter.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

De støtter nemlig USB 3.0 på iPad Pro, som betyr at bilde- og videooverføringene går mye raskere, enn med de eldre utgavene av Lightning-adapterne. Som støttet USB 2.

Foreløpig går det ikke noe fortere på iPad-er eller iPhone med Lightning, siden de ikke støtter USB 3.

Fotoredigering til iPad Pro.

Med Lightning-til-USB* kan man plugge kameraet rett i iPad-en, mens Lightning-til-SD-kortleseren støtter de fleste filformater et kamera kan lagre på et SD-kort. Også videofiler.

Lightning-adapterne koster 299 kr og er vel verdt pengene for fotografer som bruker iPad Pro mye, men også til andre amatørfotografer som trenger raskere overføring enn Wi-Fi kan gi dem på en vanlig iPad.

*Fungerer kun på iPad, ikke iPhone.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend