Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvd Xperia XZ Premium

Våre førsteinntrykk, testfoto og filmer med slow-motion-kameraet

Skrevet av / 11.05.17 - 18:24
Vi har prøvd Xperia XZ Premium

Helt siden Sony Mobile viste fram sin nye monstermobil på Mobile World Congress i Barcelona har vi ventet på å faktisk kunne prøve den selv. Nå har vi fått en dag til å prøve den, ta testbilder og filme innenfor et kontrollert miljø.

Størrelsessammenligning (Foto: Lyd & Bilde)

Med sin 5,5-tommers skjerm er den blant de større av de nye mobilene.

Skjermen er ikke bare større, men har også en høyere oppløsning med sine 4K. Den støtter også HDR, som vil si en klar lyssterk skjerm med gode kontraster og større fargespekter. Derfor egner den seg godt til å se film, slik som Amazon Primes 4K-innhold. Det vil også gjøre at man slipper den pikselerte opplevelsen som man får med mange mobile VR-løsninger. Man kan også stille skjermen i «professional mode» basert på sRGB for å få nøyaktige farger for foto.

Tre flotte fargevalg (Foto: Lyd & Bilde)

Designet er kjent og den er fortsatt vanntett, men den blanke siden blir fort full av fingeravtrykk.

(Foto: Lyd & Bilde)

Innsiden er ikke lik som før. Det er slutt på å forsøke å pakke sammen komponenter og bruke heat pipes for å lede bort varmen. Istedet har man satt kameramodulen lengst oppe i høyre hjørnet (på bildet), Snapdragon-prosessoren til venstre og batteriet til høyre.

(Foto: Sony Mobile)

Det blir deretter dekket av et varmeavledende lag. Som gjør at man får plass til ordentlige høytalere over og under skjermen. Så før man klager på designet med de breie rammene skal man vite at det har en tydelig funksjon.

I forhånd til prosessoren så er det den første mobilen som lanseres i Skandinavia med Qualcomms nye Snapdragon 835-prosessor. Samsung Galaxy S8 i USA har samme prosessor, men her i Europa bruker de sin egen Exynos.

(Foto: Sony Mobile)

I tillegg til å være en rask og energieffektiv prosessor gir den også muligheten for opp til 1 Gbps nedlastningshastighet (sammen med de 8 antennene).

(Foto: Sony Mobile)

Den store nyheten er den nye kamerasensoren som har lykkes med integrert minne. Det gjør at den kan fange bildeinformasjonen 5 ganger raskere enn tidligere.

(Foto: Sony Mobile)

Det fører da til mindre forvrengte bilder av motiver i bevegelse, samt kan det ta flere bilder raskere. Noe som har ført til en fin innebygd funksjon som automatisk begynner å ta bilder når den ser bevegelse i søkeren. Når du trykker for å ta et bilde får du flere valg tatt enn dine egne reaksjoner kan håndtere.

Men det betyr også at du kan ta bilder til video betydelig raskere. En får dermed opptil 960 bilder per sekund, sammenlignet med normale 240 fps. Som du kan se i testfilmen ovenfor.

(Foto: Sony Mobile)

Har man litt flere mobiler til rådighet og alle filmer sammen (ovenfor)

Så kan en proff klippe det sammen til noe så spektakulært som filmen ovenfor.

Kameraet er også utrustet med en ny linse som skal gi bedre skarphet i hjørnene, og automatikken vil gi bedre fargegjengivelse og hvitbalanse.

harbor iphone 7 harbor LG G6 webb harbor xperia xz premium webb
<
>
Xperia XZ Premium

Fokus har også blitt en del raskere, spesielt i dårlige lysforhold.

coffee dark iphone 7 coffee dark lg g6 webb coffee dark xperia xz premium webb
<
>
Xperia XZ Premium

Vi kommer etterhvert med et helhetlig inntrykk etter å ha hatt telefonen i flere dager, samt en ordentlig test når telefonen kommer i butikkene.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top