Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

PocketBook InkPad X Pro blir notatbok

Pocketbooks nye modell er ikke bare en e-bokleser med e-ink-skjerm, den har også en penn til å ta notater med.

Skrevet av / 24.08.23 - 15:19
PocketBook InkPad X Pro blir notatbok

E-boklesere er gjerne et bedre alternativ for å lese digitale bøker enn nettbrett, ettersom de er lettere, mer energieffektive og har en skjerm som er bedre egnet for lesing. Et merke her er Pocketbook, der vi tidligere har testet Pocketbook InkPad X og Pocketbook Era. Nå kommer det en oppgradert modell av førstnevnte.

På utsiden er den nye modellen InkPad X Pro svært lik den forrige modellen med sin 10,3-tommers e-ink-skjerm med en oppløsning på 1404 x 1878 og en punkttetthet på 227 ppi. I testen vår skrøt vi av den for en behagelig leseopplevelse, og likte også at det var enkelt å justere lysstyrke og lystemperatur.

Foto: Pocketbook

Det som definitivt er nytt, er at den leveres med en Wacom-penn slik at du enkelt kan ta notater i tekster eller skissere ned en idé. Notatene lagres i PDF- eller png-format og kan lastes opp til skytjenester for å synkronisere dem med datamaskinen eller mobilen. Dette høres ut som en god idé for studenter.

Det vi hadde å utsette på den forrige modellen, var at den opplevdes som veldig treg i bruk. Så vidt vi kan se ut fra spesifikasjonene, skal den være raskere ettersom den har dobbelt så mye minne og en kraftigere prosessor. En annen nyhet er at den har byttet fra Linux til Android som operativsystem. Det betyr at du plutselig får tilgang til en hel verden av apper, for eksempel andre e-bok-tjenester og notatapper.

Les også Lesebrett med handikap Et godt lesebrett er bedre for bokelskere enn et nettbrett, men bare hvis enkelte forutsetninger er til stede.

Pris og tilgjengelighet

Pocketbook InkPad X Pro kommer i butikkene i september/oktober, prisen er på 4.899 kroner.

Fakta

  • Quad Core-prosessor og 2 GB RAM for jevn lesing og arbeidsflyt;
  • 32 GB innebygd lagringsplass: tilstrekkelig plass til et stort bibliotek, alle notater og dokumenter;
  • Støtte for 18 bok- og grafikkformater: AZW, AZW3, DOC, DOCX, EPUB, FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PRC, RTF, TXT, PNG, BMP, JPG, JPEG;
  • Enheten drives av Android 8.1 OS;
  • Bluetooth, Wi-Fi og USB-C
  • Wacom-pennen og beskyttelsesetui med sovefunksjon er inkludert.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Lyd & Bilde
Scroll to Top