Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

PHAB2 Pro med Googles Tango

Lenovos nye mobil er først ute med fungerende Augmented Reality.

Skrevet av / 13.06.16 - 07:32
PHAB2 Pro med Googles Tango

Helt siden Google begynte å vise sin Augmented Reality-teknologi, som de har jobbet med i Project Tango, har det blitt diskutert når det ville bli til virkelighet. En blanding av fysisk realitet med simulerte objekter, som i tillegg skal se naturlig ut i tre dimensjoner er ingen enkel oppgave, spesielt ikke på en telefon. Men teknologien ble på torsdag vist på Lenovos Tech World-konferanse, hvor de presenterte den kommende PHAB2 Pro.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

For å kunne måle og spore virkeligheten rundt deg har den hele tre kameraer på baksiden. Et til å filme som normalt, et som måler avstand og dybde, samt et som registrerer bevegelse.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Les her hvordan Tangos Augmented Reality fungerer

Det er mye å få plass til i en telefon med normal tykkelse (8,9 mm). På innsiden finner man en Snapdragon 652-prosessor, optimalisert for Tango-apps og med et usedvanlig generøst batteri på 4.050 mAh. På baksiden av telefonen er det også en fingeravtrykksleser

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Skjermen er på hele 6,4 tommer i qHD-oppløsning for at man skal få glede av AR-innholdet. Lyden er heller ikke glemt. Telefon er utstyrt med Dolby Atmos-avspilling og Dolby 5.1-opptak med tre mikrofoner.

Den er tilgjengelig i champagne-gull og metall-grå og leveres i september til en pris på USD 500.

Fakta:
Skjerm: 6,4″ IPS 1.440 x 2.560 piksler
Kamera: 16 Mp + 8 Mp
Prosessor: Snapdragon 652
Lagring: 4 GB / 64 GB
Batteri: 4.050 mAh med turbolading

Mer om Phab 2 Pro av Lenovo

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

I september kommer også to mindre modeller. PHAB2 Plus er en foto-orientert telefon med to 13-MP-kameraer på baksiden. Den har bra lysfølsomhet med F/2, hurtig fokus og samme bildeprosessor som sitter i Leicas kameraer. Den kommer til å koste USD 300.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

PHAB2 er budsjettmodellen i serien. Til tross for det har den også noen AR-funksjoner, men ikke så avansert som toppmodellen, da den må nøye seg med et kamera på 13 MP. Skjermen er fortsatt 6,4 tommer, og den har 32 GB lagring, som kan utvides med SD-kort. Prisen er rimelig: USD 200.

Les her hvordan Tangos Augmented Reality fungerer

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top