Search
Generic filters

Panasonic tilbake med smartmobil

Visst ser den bra ut. Panasonic Eluga har kanskje ikke verdens mest sexy navn, men den første smartmobilen fra japanerne, ser ut til å bli et attraktivt alternativ. Sprutsikker er den også.

Panasonic har vært borte fra det nordiske mobilmarkedet i mange år, men når de først gjør et comeback, gjør de det med stil. Eluga heter den første smartobilen derfra. En slank og smekker sak som er 7,8 mm tynn, som utmerker seg blant annet ved at den er støv- og sprutsikker.

Foreløpig har vi bare informasjon om den japanske utgaven, som har Near-field communication (NFC), som betyr at man kan sveipe mobilen over en betalingsterminal og betale for varer i butikken.

NFC er ikke utbygget her hjemme, men finnes i en viss skala i Japan.

Mobilen leveres til å begynne med, med Android Gingerbread 2.3.5, operativsystem, men skal oppgraderes til  Ice Cream Sandwich OS i løpet av sommeren.

Den støvtette og sprutsikre Eluga-mobilen, tilfredstiller IP57-standarden, som ikke betyr at den tåler et fall i bassenget eller å falle ned fra bordet og rett i betongen. Da må man til Sonys IP67-sikrede Xperia active.

Mobilen har en 4.3-tommers, OLED QHD pekeskjerm som dekker 66 prosent av fronten, og har , 960×540 oppløsning.

På baksiden sitter en 8 Megapiksler kamera med autofokus, og innvendig kjører den med en 1 GHz tokjerne prosessor, og lagringskapasiteten er 8 GB. Litt snaut kanskje for de som trenger plass til mye bilder, video og musikk.

Foreløpig er det ingen info om når Eluga blir tilgjengelig, men vi tipper våren. Da slippes nemlig mange andre nye mobiler også.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.