Androidmobil

Visst ser den bra ut. Panasonic Eluga har kanskje ikke verdens mest sexy navn, men den første smartmobilen fra japanerne, ser ut til å bli et attraktivt alternativ. Sprutsikker er den også.
Annonse
Annonse
forfatter

Panasonic har vært borte fra det nordiske mobilmarkedet i mange år, men når de først gjør et comeback, gjør de det med stil. Eluga heter den første smartobilen derfra. En slank og smekker sak som er 7,8 mm tynn, som utmerker seg blant annet ved at den er støv- og sprutsikker.

Foreløpig har vi bare informasjon om den japanske utgaven, som har Near-field communication (NFC), som betyr at man kan sveipe mobilen over en betalingsterminal og betale for varer i butikken.

NFC er ikke utbygget her hjemme, men finnes i en viss skala i Japan.

Mobilen leveres til å begynne med, med Android Gingerbread 2.3.5, operativsystem, men skal oppgraderes til  Ice Cream Sandwich OS i løpet av sommeren.

Den støvtette og sprutsikre Eluga-mobilen, tilfredstiller IP57-standarden, som ikke betyr at den tåler et fall i bassenget eller å falle ned fra bordet og rett i betongen. Da må man til Sonys IP67-sikrede Xperia active.

Mobilen har en 4.3-tommers, OLED QHD pekeskjerm som dekker 66 prosent av fronten, og har , 960×540 oppløsning.

På baksiden sitter en 8 Megapiksler kamera med autofokus, og innvendig kjører den med en 1 GHz tokjerne prosessor, og lagringskapasiteten er 8 GB. Litt snaut kanskje for de som trenger plass til mye bilder, video og musikk.

Foreløpig er det ingen info om når Eluga blir tilgjengelig, men vi tipper våren. Da slippes nemlig mange andre nye mobiler også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.