Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Panasonic tilbake med smartmobil

Visst ser den bra ut. Panasonic Eluga har kanskje ikke verdens mest sexy navn, men den første smartmobilen fra japanerne, ser ut til å bli et attraktivt alternativ. Sprutsikker er den også.

Skrevet av / 21.02.12 - 10:20
Panasonic tilbake med smartmobil

Panasonic har vært borte fra det nordiske mobilmarkedet i mange år, men når de først gjør et comeback, gjør de det med stil. Eluga heter den første smartobilen derfra. En slank og smekker sak som er 7,8 mm tynn, som utmerker seg blant annet ved at den er støv- og sprutsikker.

Foreløpig har vi bare informasjon om den japanske utgaven, som har Near-field communication (NFC), som betyr at man kan sveipe mobilen over en betalingsterminal og betale for varer i butikken.

NFC er ikke utbygget her hjemme, men finnes i en viss skala i Japan.

Mobilen leveres til å begynne med, med Android Gingerbread 2.3.5, operativsystem, men skal oppgraderes til  Ice Cream Sandwich OS i løpet av sommeren.

Den støvtette og sprutsikre Eluga-mobilen, tilfredstiller IP57-standarden, som ikke betyr at den tåler et fall i bassenget eller å falle ned fra bordet og rett i betongen. Da må man til Sonys IP67-sikrede Xperia active.

Mobilen har en 4.3-tommers, OLED QHD pekeskjerm som dekker 66 prosent av fronten, og har , 960×540 oppløsning.

På baksiden sitter en 8 Megapiksler kamera med autofokus, og innvendig kjører den med en 1 GHz tokjerne prosessor, og lagringskapasiteten er 8 GB. Litt snaut kanskje for de som trenger plass til mye bilder, video og musikk.

Foreløpig er det ingen info om når Eluga blir tilgjengelig, men vi tipper våren. Da slippes nemlig mange andre nye mobiler også.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top