Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus lansert i Kina

Blir en av de første smarttelefonene på markedet med Snapdragon 8 Gen 3.

Skrevet av / 05.12.23 - 22:23
OnePlus lansert i Kina

På våre breddegrader må vi dessverre vente til begynnelsen av 2024, men allerede i dag ble det kinesiske hjemmemarkedet presentert for OnePlus 12, den nyeste toppmobilen fra den kinesiske mobilprodusenten, som mange nordmenn har lært å kjenne på fornavn.

Designnessig ligner OnePlus 12 sin forgjenger OnePlus 11, som ble lansert i India i begynnelsen av året. Ifølge produsenten er begge mobilene basert på samme designfilosofi, inspirert av luksusklokker med buede former.

OnePlus 12 kommer med et trippelkamera, som inkluderer et 50 Mp LYT808-hovedkamera utviklet i samarbeid med Sony, et 64 Mp OV64B 3x periskop-teleobjektiv og et 48 Mp IMX581 ultravidvinkel. I tillegg kommer kameraprogramvaren fra Hasselblad, som nå er inne i sin fjerde generasjon, med en egenutviklet HDR-algoritme som ifølge produsenten skal øke «muligheten til å fange flere forskjellige nyanser av høylys og skygger, noe som resulterer i en svært realistisk bildeopplevelse.»

Skjermen er en 6,82″ Super Fluid AMOLED-skjerm med 2K-oppløsning og LTPO (dynamisk oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz) og en maksimal lysstyrke på vanvittige 4500 nits.

OnePlus 12 er lansert i Kina i tre ulike farger: sølv, svart og «Flowy Emerald», som vist på bildet over. (Foto: OnePlus)

Under skjermen sitter det også en Snapdragon 8 Gen 3-prosessor fra Qualcomm. Den nye prosessoren gir blant annet 25 % raskere grafikkytelse, mens strømforbruket er redusert med 10 %, forsikrer OnePlus.

Med et batteri på 5 400 mAh og 100 watt hurtiglading og 50 watt trådløs lading (som forgjengeren måtte klare seg uten), skal du ikke behøve å bekymre deg for å gå tom for strøm, uansett hvordan du straffer mobilen din.

Les også OnePlus Open bretter seg ut Med OnePlus Open gir det brettbare formatet plutselig mening.

OnePlus 12 kommer med Android 14 og OxygenOS på det norske markedet. Vi kjenner ikke til ytterligere tekniske spesifikasjoner, men vi vet at telefonen vil bli produsert i ulike konfigurasjoner med 12 GB RAM/256 GB lagringsplass, 16 GB RAM/512 GB lagringsplass, 16 GB RAM/1 TB lagringsplass og 24 GB RAM(!)/1 TB lagringsplass. Hvorvidt alle disse blir tilgjengelige på det danske markedet er tvilsomt.

Av gode grunner kjenner vi ennå ikke til noen offisiell dansk pris, men forgjengeren OnePlus 11 kostet i underkant av 10 000 kroner da den kom i butikkhyllene i begynnelsen av året.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top