Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus er klar med 120 Hz Fluid Display-skjerm i 2020

Den kommende OnePlus 8-serie får trolig ny skjermteknologi

Skrevet av / 20.01.20 - 15:56
OnePlus er klar med 120 Hz Fluid Display-skjerm i 2020

Toppsjef i OnePlus, Pete Lau, har lagt ut to videoer på Twitter som viser den nye 120 Hz-skjermen, som vi regner med å se i minst en av OnePlus nye smarttelefoner i den kommende OnePlus 8-serien.

I 2019 lanserte OnePlus flere mobiler med 90 Hz-skjerm – herunder OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T – og den raske oppdateringsfrekvensen ga en langt mer flytende og raskere brukeropplevelse enn på de fleste konkurrerende mobiler.

Den høyere oppdateringshastigheten betyr nemlig at hele brukerflaten på mobilen – alle menyer, ikoner og animasjoner – vises med flere bilder i sekundet.

Og nå er OnePlus altså klare til å gå fra 90 Hz til 120 Hz, som blant annet skal gjøre scrolle-opplevelsen mer flytende og enda mer responsiv.

MEMC

De nye OnePlus-mobilene får 2K AMOLED-skjermer, som leveres av Samsung, og utover den høyere oppdateringsfrekvensen har OnePlus også fått innebygd bevegelsesutjevningsteknologi, MEMC (motion estimation and motion compensation), som er en metode vi kjenner fra TV’er.

MEMC er designet til å få videoer til å se bedre ut ved å øke antallet frames i bildet. Dermed optimaliseres videoinnholdet, som originalt er filmet med 24 eller 30 fps, slik at det kan spilles av med minst 60 fps så skjermens høye oppdateringshastighet utnyttes bedre.

Dessuten kan vi forvente en høy lysstyrke på opptil 1.000 nits, som skulle garantere at mobilen også kan brukes uten problemer i sterkt sollys.

Du kan lese mer om OnePlus nye skjermteknologi i dette blogginnlegget på selskapets eget forum.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top