Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nytt operativsystem for iPhone

iPhone OS 4 kommer til sommeren. Med det nye operativsystemet svarer Apple kritikerne, og legger inn blant annet multitasking, slik at man endelig kan kjøre flere applikasjoner samtidig. Med smått og stort skal det være over 100 forbedringer i OS 4.

Skrevet av / 08.04.10 - 22:04
Nytt operativsystem for iPhone

Muligheten til å kjøre programmer i bakgrunnen – multitasking – har ofte stått øverst på kritikernes liste over minuser med iPhone. Men når OS 4 slippes for iPhone 3GS, (nei 3G får ikke multitasking) og siste generasjon iPod touch 32 og 64GB, kan man for eksempel ha GPS-en kjørende i bakgrunnen mens man leter etter adresser i Gule Sider, eller skal sende et bilde til noen med e-post.
Tidligere har det kun vøært mulig å kjøre musikkavspiilling – og et par andre ting – i bakgrunnen mens man gjør noe i en annen app på iPhone.
iPad vil også få samme mulighet, men i en oppdatering av iPad OS som kommer i høst.
Med OS 4 får man også støtte for VoIP – tale over IP – slik at Skype-applikasjonen vil fungere som en vanlig mobil, ved at den starter når man får en innkommende oppringning på over Skype.
Det skal også bli mulig å legge applikasjoner i mapper, slik at man kan ha spill i en og samme mappe, og dermed unngå at de stjeler masse plass på skjermen. Man kan legge opp til 12 applikasjoner i opp til 180 mapper.
Spill kan forresten finnes i et kommende Game Center, hvor brukeren kan sosialisere med andre gamere, og starte spill med flere spillere for eksempel.
iBooks, eller e-bøker, kommer også i fullt monn med OS 4. En egen iBook-applikasjon blir tilgjengelig, og man kan synke e-bøkene trådløst.
Endelig får Mail-appen en innboks for alle e-post-kontoene man måtte ha. Et nytt grensesnitt skal gjøre det enklere å bla i mailbokser og organisere mailtråder, og muligheten til å åpne vedlegg som word-dokumenter i for eksempel QuickOffice direkte vil være kjærkomment for mange brukere.
Apple har også utvidet sikkerheten for bedriftsbrukere, som får muligheten til å bruke flere Exchange ActiveSync kontoer fra Exchange Server 2010, trådløs distribusjon av applikasjoner over et nettverk til flere brukere, og endelig Mobile Device Management. Hvor administratorer rett og slett kan administrere bedriftens iPhoner.
Det vil også være støtte for passordbeskyttelse av epost og vedlegg som dokumenter, og støtte for SSL VPN, noe som nettverksadministratorer vil være svært glade for.
Annonser over nett – iAd – vil bli en realitet etter hvert på iPhone. iAd skal nemlig gjøre det mulig å vise animert reklame i HTML5 (niks, ikke noe Flash her i gården) for eksempel, for at innholdsleverandører som blant andre App-utviklere skal kunne vise reklame for sine produkter på en iPhone nær deg.
Blant det mange andre forbedringene, er 5 x digitalzoom når man tar bilder, utvidede søkemuligheter hvor man kan søke direkte i feks SMS-er, og ikke bare globalt. Stavekontroll, økt fontstørrelse, lagring av de siste søkene og peking på skjermen for å fokusere i videomodus.
Siden det er GPS-funksjonalitet allerede i iPhone, får man muligheten til å logge steder – Places – hvor bildene er tatt i iPhone OS 4.
Les mer om OS 4 for iPhone og iPod touch her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top