TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nytt Nokia-nettbrett

Men Nokia var ikke borte likevel: N1 er et nytt Android-basert nettbrett fra den finske produsenten.

forfatter
Publisert 19.11.14 - 17:26

N1 er det første produktet fra den tidligere mobilgiganten, etter at de solgte hele sin mobildivision til Microsoft. Nioka er likevel fortsatt en av verdens største leverandører av nettverksteknologi til teleoperatører, og nå har de kort fortalt opprettet en ny mobildivisjon med en helt ny strategi.

Nokia N1 er et billig nettbrett basert på nyeste Android-versjon Lollipop, og vil i første omgang lanseres på det kinesiske markedet før nyttår. Deretter er det planlagt at N1 skal lande i  europeiske butikker etter årsskiftet.

Nettbrettet drives av en 64-bit Intel quad-core prosessor samt 2 gigabyte ram. Det får 32 gigabyte lagringsplass. Skjermen er på 7,9” og får en oppløsning på 2048 x 1536 piksler, hvilket er samme oppløsning som de større nettbrettene iPad Air 2 og HTC Google Nexus 9.

Nokia N1 er 200,7 mm høy, 138,6 mm bred og 6,9 mm tykk. Den veier 319 gram. Frontkameraet blir på 5 MP, mens hovedkameraet får 8 MP og kan ta opp video i 1080p.

nokia_n1_perspectives_-_tablet_gesture
Ovenpå Android Lollipop legger Nokia sitt egenutviklede brukergrensesnitt Nokia Z Launcher, som blant annet gir brukeren mulighet til å finne apper ved å tegne den første tittelbokstaven  på skjermen.

Norsk pris på Nokia N1 kommer til å ligge rundt 1.500 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde