Nytt Nokia-nettbrett

Men Nokia var ikke borte likevel: N1 er et nytt Android-basert nettbrett fra den finske produsenten.

Skrevet av / 19.11.14 - 17:26
Nytt Nokia-nettbrett

N1 er det første produktet fra den tidligere mobilgiganten, etter at de solgte hele sin mobildivision til Microsoft. Nioka er likevel fortsatt en av verdens største leverandører av nettverksteknologi til teleoperatører, og nå har de kort fortalt opprettet en ny mobildivisjon med en helt ny strategi.

Nokia N1 er et billig nettbrett basert på nyeste Android-versjon Lollipop, og vil i første omgang lanseres på det kinesiske markedet før nyttår. Deretter er det planlagt at N1 skal lande i  europeiske butikker etter årsskiftet.

Nettbrettet drives av en 64-bit Intel quad-core prosessor samt 2 gigabyte ram. Det får 32 gigabyte lagringsplass. Skjermen er på 7,9” og får en oppløsning på 2048 x 1536 piksler, hvilket er samme oppløsning som de større nettbrettene iPad Air 2 og HTC Google Nexus 9.

Nokia N1 er 200,7 mm høy, 138,6 mm bred og 6,9 mm tykk. Den veier 319 gram. Frontkameraet blir på 5 MP, mens hovedkameraet får 8 MP og kan ta opp video i 1080p.

nokia_n1_perspectives_-_tablet_gesture
Ovenpå Android Lollipop legger Nokia sitt egenutviklede brukergrensesnitt Nokia Z Launcher, som blant annet gir brukeren mulighet til å finne apper ved å tegne den første tittelbokstaven  på skjermen.

Norsk pris på Nokia N1 kommer til å ligge rundt 1.500 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Scroll to Top