TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Styr iPhone fra baksiden!

Canopy Sensus deksel for iPhone er kapasitivt og gjør at berøringene kan flyttes fra skjermen til produktets bakside.

forfatter
Publisert 13.10.12 - 09:00

Det eneste som er kulere enn en berøringsskjerm, er en berøringsskjerm uten fettmerker!

Dekselet Sensus fra Canopy er kapasitivt, altså berøringsfølsomt. Det betyr, at når du legger din iPhone i dette dekselet, plugget til via dokkingkontakten, kan telefonen styres også fra baksiden av produktet.

Berøringsfølsomme sensorer er plassert på baksiden og langs høyre kant av dekselet. Etter videoen på Canopys hjemmeside å dømme, er det spillere og spillutviklere firmaet først og fremst henvender seg til.

Doble prosessorer innebygd i dekselet støtter multiberøringsfunksjoner og frigjør iPhonen fra å måtte gi kraft til en ekstra tilkoblet enhet, som kunne gått utover ytelsen. Canopy har også introdusert en programutviklingspakke så utviklere kan utvikle spill som kan benytte seg av sensorene langs den høyre kanten av dekselet og kan for eksempel panorere bilder og kart ved å gli fingrene over baksiden av Sensus i landskapsmodus.

Sensus-dekselet kan forhåndsbestilles for iPhone 4 og 4S for 59 dollar og sendes i løpet av første kvartal 2013. iPhone 5 og 5. Generasjon iPod Touch-deksler forventes å være leveringsklare nærmere sommeren 2013.

Det ser ut til at man trenger amerikansk bostedsadresse, dette kan for oss nordmenn omgås ved å for eksempel bruke JetCarrier.

getsensus.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde