Mobil

Nokia X blir angivelig navnet på den kommende Android-mobilen fra den finske mobilprodusenten, og den kommer med KitKat.
Annonse
Annonse
forfatter

Ryktene om en kommende Android-smartmobil fra Nokia vil ikke dø. Den finske produsenten, som snart vil være en del av Microsoft, har ellers de seneste årene satset hele butikken på Windows Phone-operativsystemet fra nettopp Microsoft, men før jul dukket det opp bilder av et produkt, som gikk under kodenavnet Nokia Normandy. Det skulle angivelig være snakk om en kommende billigtelefon med en skreddersydd utgave av Googles mobile operativsystem med et eget brukergrensesnitt – på samme måte som Amazons Kindle Fire-nettbrett.

Siden starten av desember har det imidlertid vært stille rundt det som i så fall vil være et merkelig ekteskap mellom den største produsenten av Windows Phone-mobiler og søkemaskingiganten Google, men nå er det igjen fart i ryktemøllen.

Skærmbillede-2014-01-27-kl.-11.57.29

For det første har @evleaks, som også sto bak den første lekkasjen av bildene av den påståtte Android-Nokia-telefonen, nylig tvitret at Nokia Normandy kommer til å hete Nokia X, samtidig som det også har kommet bilder av hvordan Nokias Android-versjon skulle komme til å se ut.

nokia-normandy-interface

For det andre er Nokia X nå dukket opp på en hjemmeside for en dingsebutikk i Vietnam – med navnet The Gioididong – og selv om telefonen av gode grunder ikke er til salgs ennå, så kan vi lese oss til en del av den kommende telefonens spesifikasjoner på den vietnamesiske siden.

Så hvis vi ellers kan stole på thegioididong.com, så kommer Nokia X med 4”-skjerm, 5 MP kamera, 1 GHz tokjerners prosessor og Android 4.4 KitKat. Vi kan ennå ikke si noe om prisen, men spesifikasjonene tyder på at de første ryktene om at det vil være snakk om en smartmobil i den billige enden, ikke er helt skivebom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.