Search
Generic filters

Nye rykter om Android-mobil fra Nokia

Nokia X blir angivelig navnet på den kommende Android-mobilen fra den finske mobilprodusenten, og den kommer med KitKat.

Ryktene om en kommende Android-smartmobil fra Nokia vil ikke dø. Den finske produsenten, som snart vil være en del av Microsoft, har ellers de seneste årene satset hele butikken på Windows Phone-operativsystemet fra nettopp Microsoft, men før jul dukket det opp bilder av et produkt, som gikk under kodenavnet Nokia Normandy. Det skulle angivelig være snakk om en kommende billigtelefon med en skreddersydd utgave av Googles mobile operativsystem med et eget brukergrensesnitt – på samme måte som Amazons Kindle Fire-nettbrett.

Siden starten av desember har det imidlertid vært stille rundt det som i så fall vil være et merkelig ekteskap mellom den største produsenten av Windows Phone-mobiler og søkemaskingiganten Google, men nå er det igjen fart i ryktemøllen.

Skærmbillede-2014-01-27-kl.-11.57.29

For det første har @evleaks, som også sto bak den første lekkasjen av bildene av den påståtte Android-Nokia-telefonen, nylig tvitret at Nokia Normandy kommer til å hete Nokia X, samtidig som det også har kommet bilder av hvordan Nokias Android-versjon skulle komme til å se ut.

nokia-normandy-interface

For det andre er Nokia X nå dukket opp på en hjemmeside for en dingsebutikk i Vietnam – med navnet The Gioididong – og selv om telefonen av gode grunder ikke er til salgs ennå, så kan vi lese oss til en del av den kommende telefonens spesifikasjoner på den vietnamesiske siden.

Så hvis vi ellers kan stole på thegioididong.com, så kommer Nokia X med 4”-skjerm, 5 MP kamera, 1 GHz tokjerners prosessor og Android 4.4 KitKat. Vi kan ennå ikke si noe om prisen, men spesifikasjonene tyder på at de første ryktene om at det vil være snakk om en smartmobil i den billige enden, ikke er helt skivebom.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.