Smartmobil

Apple skuffet noen og gledet mange med den nye iPhone-modellen. iPhone 4S har ny dobbelt så rask dobbeltkjerne A5 prosessor, sju ganger raskere grafikk enn iPhone 4 og 8 Mp kamera med 1080p HD-video.
Annonse
Annonse
forfatter

Skjermen på 3,5 tommer, størrelsen og designet er ikke endret, men alt innvendig er nytt. Ikke minst det nye iOS 5 operativsystemet som lanseres for nedlasting 12 oktober.

iPhone 4S leveres med ny dobbelt så rask dobbeltkjerne A5 prosessor – som iPad 2 – med sju ganger raskere grafikk enn iPhone 4. Glimrende for video og spill, vil vi tro.

Ellers samme design med glass foran og bak, og alu chassis, men med forbedret antenneteknologi.

Og støtter for både GSM- og CDMA-nett. Sistnevnte brukes mye i Asia, blant annet i Kina, og gjør 4S til en ekte verdenstelefon.

iPhone 4S har også fått bedre batteritid enn iPhone 4 – 8 timer 3G tale, 10 timer video, 40 timer musikk og 9 timer wifi.

Annonse

Den støtter også raskere 14,4 Mbps HSDPA (Turbo 3G), som gir dobbelt så kjappe nedlastinger.

Mer om det i en egen artikkel, men først:

iPhone 4S har fått et helt nytt 8 Mp kamera ( 3264 x 2448 piksler), med bakbelyst CMOS brikke (slipper inn 79 prosent mer lys), og har 33 prosent raskere utløserreaksjon. Med et nytt hybrid IR filter skal den også gi oss bedre fargegjengivelse.

Annonse

Objektivet har fått fem linselementer med største lysåpning på blender f2.4, og har 30 prosent skarpere optikk. Det har også bedre ansiktsgjenkjenning med forbedret hvitbalanse (26 prosent) og 1080p HD-video.

Apple har også forbedret kameraappen med AE/AF lås, enkel bilderedigering, og to tapp på hjemknappen for å gå til kamera, samt utløserknapp på volum oppknappen.

Avansert stemmegjenkjenning
I kommende iOS 5 bruker Apple sin Siri teknologi, som gjør det mulig å snakke til iPhone 4S, om egentlig alt. Hvordan blir været, hva er klokka, finne veien, søke på nett, lese inn diktat, den leser SMS-er for deg. Mulighetene er mangfoldige.

Annonse

Stemmeasssitenten sender SMS-er du selv snakker inn. Siri bruker kunstig intelligens for å lære stemmen din og huske feks hvem sjefen din er, hva kona heter (den egentlige sjefen?) og bruker en teknologi kalt WolframAlpha som lar deg søke globalt etter hva det skal være.

Siri kommer på engelsk, fransk og tysk til å begynne med. Flere språk kommer etterhvert, også norsk  Men i skrivende stund vet vi ikke når.

Siri krever 3G eller wifi, og funker på en lang rekke apper.

Tilgjengelig 28. oktober
Nye iPhone 4S er butikkene fredag 28. oktober i Norge og 21 andre land  –  allerede fra 14 oktober i USA, Canada, Australia, England, Frankrike, Tyskland og Japan.

Den vil bli tilgjengelig i 16, 32 og 64 GB lagringskapasiteter.

En iPhone 3GS i 8 GB versjon og iPhone 4 (8GB) fortsetter i enkelte markeder.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny 35mm med avansert konstruksjon.
DJI FPV kan fly i 140 km/t, hvis du tør.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.