Nye iPhone 4S snakker til deg

Apple skuffet noen og gledet mange med den nye iPhone-modellen. iPhone 4S har ny dobbelt så rask dobbeltkjerne A5 prosessor, sju ganger raskere grafikk enn iPhone 4 og 8 Mp kamera med 1080p HD-video.

Skjermen på 3,5 tommer, størrelsen og designet er ikke endret, men alt innvendig er nytt. Ikke minst det nye iOS 5 operativsystemet som lanseres for nedlasting 12 oktober.

iPhone 4S leveres med ny dobbelt så rask dobbeltkjerne A5 prosessor – som iPad 2 – med sju ganger raskere grafikk enn iPhone 4. Glimrende for video og spill, vil vi tro.

Ellers samme design med glass foran og bak, og alu chassis, men med forbedret antenneteknologi.

Og støtter for både GSM- og CDMA-nett. Sistnevnte brukes mye i Asia, blant annet i Kina, og gjør 4S til en ekte verdenstelefon.

iPhone 4S har også fått bedre batteritid enn iPhone 4 – 8 timer 3G tale, 10 timer video, 40 timer musikk og 9 timer wifi.

Den støtter også raskere 14,4 Mbps HSDPA (Turbo 3G), som gir dobbelt så kjappe nedlastinger.

Mer om det i en egen artikkel, men først:

iPhone 4S har fått et helt nytt 8 Mp kamera ( 3264 x 2448 piksler), med bakbelyst CMOS brikke (slipper inn 79 prosent mer lys), og har 33 prosent raskere utløserreaksjon. Med et nytt hybrid IR filter skal den også gi oss bedre fargegjengivelse.

Objektivet har fått fem linselementer med største lysåpning på blender f2.4, og har 30 prosent skarpere optikk. Det har også bedre ansiktsgjenkjenning med forbedret hvitbalanse (26 prosent) og 1080p HD-video.

Apple har også forbedret kameraappen med AE/AF lås, enkel bilderedigering, og to tapp på hjemknappen for å gå til kamera, samt utløserknapp på volum oppknappen.

Avansert stemmegjenkjenning
I kommende iOS 5 bruker Apple sin Siri teknologi, som gjør det mulig å snakke til iPhone 4S, om egentlig alt. Hvordan blir været, hva er klokka, finne veien, søke på nett, lese inn diktat, den leser SMS-er for deg. Mulighetene er mangfoldige.

Stemmeasssitenten sender SMS-er du selv snakker inn. Siri bruker kunstig intelligens for å lære stemmen din og huske feks hvem sjefen din er, hva kona heter (den egentlige sjefen?) og bruker en teknologi kalt WolframAlpha som lar deg søke globalt etter hva det skal være.

Siri kommer på engelsk, fransk og tysk til å begynne med. Flere språk kommer etterhvert, også norsk  Men i skrivende stund vet vi ikke når.

Siri krever 3G eller wifi, og funker på en lang rekke apper.

Tilgjengelig 28. oktober
Nye iPhone 4S er butikkene fredag 28. oktober i Norge og 21 andre land  –  allerede fra 14 oktober i USA, Canada, Australia, England, Frankrike, Tyskland og Japan.

Den vil bli tilgjengelig i 16, 32 og 64 GB lagringskapasiteter.

En iPhone 3GS i 8 GB versjon og iPhone 4 (8GB) fortsetter i enkelte markeder.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.