Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye Android heter Android 10

Slutt på den smakfulle navngivningen av Android-versjoner.

Skrevet av / 23.08.19 - 14:36
Nye Android heter Android 10

Cupcake, Donut, Gingerbread, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat og Oreo. Det er bare noen av «etternavnene» Googles kommersielle versjon av Android-operativsystemet har hatt, siden den første versjonen ble tilgjengelig for rundt 10 år siden.

Men nå er det slutt på dessert-betegnelser for kommende Android-versjoner. Det var tydelig da Google avslørte det offisielle navnet for den neste Android-versjonen som blir offisielt tilgjengelig om få uker og som så langt har vært kjent under kodenavnet Android Q.

Det nye navnet blir Android 10, som ganske enkelt er en henvisning til versjonnummeret. Det skriver Google i et blogginnlegg.

«Som et globalt operativsystem er det viktig at navnet er lett å forstå og gjenkjennelig for alle i verden,» skriver Sameer Samat, Vice President for Product Management i et blogginnlegg og forklarer videre:

«For eksempel er det vanskelig å høre forskjell på R og L på noen språk. Så når noen mennesker uttaler Android Lollipop er det ikke alltid tydelig at navnet henviser til versjonen etter KitKat. […] Vi er også klar over at terter (pies) ikke er en dessert alle steder i verden, og at marshmallows ikke er like populære rundt om i verden, som de er i USA.» 

Nytt design

I samme åndedrag avslørte Google også at Android får en ny logo – nå med den grønne lille roboten som en integrert del av det visuelle designet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top