TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Ny toppmodell til 3.000 kroner

Huawei har nettopp lansert sitt nye mobilflaggskip Ascend P7, og erklærer dermed priskrig i high-end-segmentet.

På våre breddegrader er den kinesiske mobilprodusenten Huawei mest kjent for billige mobiltelefoner som Ascend Y530, men med Ascend P6, som ble lansert i fjor, gjorde firmaet sitt første alvorlige forsøk på å gjøre seg gjeldende på det lukrative markedet for dyre high-end-mobiler.

På verdensbasis har Huawei solgt 4 millioner eksemplarer av Ascend P6, og firmaet er nå på en tredjeplass på det globale smartmobilmarkedet. Det sa i hvert fall Richard Yu, toppsjef for Huaweis avdeling for forbrukerelektronikk, da han i går ved et pressemøte i Paris sto i spissen for lanseringen av Huaweis nye toppmodell, Ascend P7.

ascend p7 hand

Mens Ascend P6, da vi testede den i fjor, virket som et litt halvhjertet forsøk på å utvikle et skikkelig high-end-produkt, så har Huawei med Ascend P7 rullet opp ermene og latt ambisjonene få løpe fritt.

Kan man forelske seg i en mobiltelefon?
Ifølge Joonsuh Kim, Huaweis designchef, som har stått i spissen for designen av Ascend P7, har målet vært å få forbrukerne til å forelske seg i produktet. Om det har lyktes, er det ennå for tidlig å si noe om, men det har i hvert fall blitt brukt mange krefter på å designe en smarttelefon som kan være med i toppen rent kvalitetsmessig.

Huawei Ascend P7 er med sine 6,5 mm en del tynnere enn Samsung Galaxy S5.
Huawei Ascend P7 er med sine 6,5 mm en del tynnere enn Samsung Galaxy S5.

Med sine 6,5 mm er Ascend P7 riktignok ikke den tynneste mobilen fra Huawei hittil – Ascend P6 målte bare 6,18 mm – men hvor Ascend P6 hadde en bakside av børstet metall, kommer Ascend P7 nå med glassoverflate (fremstilt av Corning Gorilla Glass 3) både foran og bak. Baksiden er fremstilt av hele sju lag glass, hvilket sikrer et metallisk utseende, mens telefonens fire kanter er fremstilt av aluminium.

ascend p7 white shimmer

Skjermen har også fått en kraftig oppgradering og er nå på 5” med Full HD oppløsning (1920 x 1080p), hvilket gir en pikseltetthet på svimlende 445 ppi.

Brukergrensesnittet, Huaweis egen Emotion UI, kommer med over 100 forskjellige temaer med forskjellige bakgrunner og fargeskjemaer.

ascend p7 in use

Teknologisk vitamininnsprøytning
Også på den teknologiske fronten er Ascend P7 et stort skritt i riktig retning. Den kommer med en 1,8 GHz HiSilicon Kirin 910T quad-core prosessor og 4G/LTE av typen Cat4, som tillater nedlastingshastigheter på inntil 150 Mbps. Med Ascend P7 kan man også bruke to SIM-kort samtidig. For å spare plass har Huawei utviklet en kortplass som passer til både SIM-kort og microSD-kort, så hvis man vil utvide lagringsminnet ytterligere må man nøye seg med ett SIM-kort om gangen.

Som det kan ses på billedet understøtter Ascend P7 to samtidige SIM-kort.
Som bildet viser støter Ascend P7 to SIM-kort samtidig.

Men spesielt kameraet har vært viktig for Huawei denne gangen. Det forklarte Changzhu Li, Head of Technology Planning, i forbindelse med lanseringen. Derfor har man for eksempel innebygd et frontkamera på hele 8 MP og en blender på f/2.4, så telefonen kan ta knivskarpe “selfies”, og samtidig har man lagt til en panorama-funksjon til frontkameraet, så det også kan ta gruppe-selfies.

ascend p7 selfie

Det primære kameraet er på 13 MP og kommer blant annet med en dedikert bildebehandlingschip, som skal gjøre det både bedre og raskere. Således kan det ta gode bilder selv i mørke omgivelser, hevder Huawei, mens Ultra Snapshot-funksjonen lar brukeren ta et bilde på 1,2 sekunder fra avslått tilstand.

Som både HTC One M8 og Samsung Galaxy S5 kommer Ascend P7 med en såkalt Ultra Power Saving-funksjon, så telefonen kan holde strøm i opptil én dag med kun 10 prosent igjen på batteriet.

I første omgang må vi undvære den lyserøde model på det danske marked.
I første omgang får vi ikke den rosa utgaven på det norske markedet.

Pris og tilgjengelighet
Huawei Ascend P7 lanseres i slutten av mai, og prisen blir i overkant av 3.000 kroner. Tilgjengelig i hvit og svart. På det europeiske markedet for øvrig er den anbefalte utsalgsprisen 449 euro.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat + Emotion UI 2.3
Skjerm: 5”, 1080 x 1920 Full HD, 445 ppi
Prosessor: 1,8 GHz HiSilicon Kirin 910T quad-core
Minne: 2 GB ram / 16 GB lagring (+ 32 GB via microSD)
Kamera: 13 MP + 8 MP (f/2.4)
Trådløst: 4G/LTE (Cat4), 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
Mål: 139,8 x 68,8 x 6,5 mm
Vekt: 124 g
Batteri: 2500 mAh

huawei.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.