Ny rimelig toppmodell fra Huawei

Huawei sparte ikke på kruttet da de lanserte sin nye toppmodel Ascend P8 i London onsdag kveld.

Joonsuh Kim vil sannsynligvis betraktes som en forræder av mange av sine sørkoreanske landsmenn. I Sør-Korea har gigantfirmaer som Samsung og LG omtrent samme status som militæret, regjeringen og andre offentlige institusjoner, og Joonsuh Kim kommer fra jobben som designsjef for Samsungs mobildivisjon.

Nå har han altså gått over til kinesiske Huawei og blitt såkalt Mobile Design Vice President, med ansvar for å designe deres nye flaggskip P8. Det har vært en vanskelig, men berikende oppgave, forteller den flinke koreaneren.

Kim begynte å jobbe for Samsung i 2004, før de hadde noen nevneverdig global posisjon i mobilmarkedet. Før den tid jobbet han for Nokia. Etter å ha vært med to produsenters «gullalder» er det nå Huawei sin tur til å skinne, skal vi tro Junsooh Kim. Selvtilliten er det ingenting å si på.

Designsjef Joonsuh Kim har hatt ansvaret for utviklingen av Huawei P8.

– Vi er et meget ungt team med en fantastisk lagånd, og når vi utvikler et nytt produkt som Huawei P8, fokuserer vi på det som det som angår brukeren. Og på hvilke ting han eller hun gjerne vil kunne gjøre med mobilen. Derfor oppstår det et følelsesmessig bånd mellem oss og kundene våre. Kim hevder også at dette er grunnen til at Huawei P8 kommer med en sømløs unibody-design av aluminium.

Forgjengeren Huawei Ascend P7,  med metallramme og forside/bakside av Gorilla Glass, ble kåret til årets beste budsjettmobil i Lyd & Bilde. Målet har vært at Huawei P8 skal føles enda mer luksuriøs.

Skærmbillede 2015-04-15 kl. 20.14.24

Ascend P8 er helt flat, og i motsetning til iPhone 6 og Samsung Galaxy S6 stikker heller ikke kameralinsen ut, men flukter 100% med baksiden. Mobilen har avrundede hjørner og kanter, for å gjøre den bekvem å holde i. P8 er bare 6,4 mm tykk(0,1 mm tynnere enn forgjengeren) og med sin 5,2” skjerm (IPS-NEO i 1080p oppløsning) er den kompakt nok til å holde med bare en hånd for de fleste mennesker. Storebroren P8 Max er derimot kjempemessig – med hele 6,8 tommer stor skjerm.

Med sine 6,4 mm er Huawei P8 tyndere end konkurrenterne fra Apple og Samsung.
Med sine 6,4 millimeter er Huawei P8 tynnere end konkurrentene fra Apple og Samsung.

Dette skyldes den høye «screen-to-body-ratio» på over 78%, som i praksis betyr at skjermen går helt ut i kantene og fyller mer av det totale arealet enn de fleste av konkurrentene.

Ascend P8 colors

Huawei P8 kommer i fire forskjellige farger – Mystic Champagne, Prestige Gold, Titanium Grey og Carbon Black – hvor de to førstnevnte kommer med 16 gigabyte lagring til en pris på rundt 4.000 kroner, mens de to mørkere fargene er forbeholdt modellene med 64 gigabyte lagring, som vil koste rundt tusenlappen mer.

Hardware og funksjoner
Det er ikke flott design og moterigtige farger som gjelder. Huawei har også gjort hva de kan for å fylle P8 med så god hardware og så mange nye funksjoner som mulig.

Alle modeller har 3 gigabyte RAM, og kommer med Huaweis egen Kirin 930 64-bit octa-core prosessor. Det er satset spesielt på strømsparende teknologi – også på softwaresiden, hvor telefonen bl.a. er utstyret med en såkalt Apps Consumption Firewall, som forhindre apps som kjører i bakgrunden i at sluke for mye strøm. Huawei hevder at batteriet varer i 1,5 dag ved normal bruk.

Kameraet skal angivelig være «fantastisk» til å ta bilder både i dårlig belysning og i meget skarpt lys, hvor andre kameraer vil bukke under for kontrasten, hevdeas det. Dette til dels takket være den uavhengige bildeprosessoren, som både reduserer bildestøy og fanger flere detaljer enn normalt uansett belysning. Og til dels kameraets optiske bildstabilisator, som skal kunne kompensere bedre for voldsommere rystelser enn andre mobilkameraer.

P8 front back

Men også dataforbindelsen og sågar lydkvaliteten på telefonsamtaler skal ha fått en vitamininnsprøytning, hevder Huawei. Med funksjonen Wi-Fi+ skal det være slutt med å selv måtte lete etter den beste trådløse forbindelsem innen rekkevidde. Med Roaming+ skal det gå tre ganger så raskt som andre mobiler å få dekning når man bruker mobilen i utlandet.

Med Voice+ forbedres lydkvaliteten under telefonsamtaler. Den software-baserte funksjonen fjerner støy og kan øke lydstyrken med opptil 56%, mens en annen funksjon reduserer vindstøy. En optimalisert mikrofon skal sørge for at personer i den andre enden kan høre deg tydelig, selv om man legger mobilen på bordet lenger unna seg.

Prisen er 499 euro for minstemann og 599 euro for den dyreste, som omregnet til norske kroner skulle bety rundt 4.200 og 5.000 kroner. Max-utgaven koster henholdsvis 549 og 649 euro.

P8 kommer til Norge om noen få dager, mens Max-utgaven lanseres i løpet av mai.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.