Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny Motorola Razr med Android og fleksibel skjerm

Klapptelefonen Motorola Razr var et moteikon for ti år siden. Nå er den tilbake.

Skrevet av / 16.11.19 - 16:44
Ny Motorola Razr med Android og fleksibel skjerm

Den første Motorla Razr-klapptelefonen kom på markedet i 2004, og i de følgende årene ble det solgt mer enn 50 millioner eksemplarer av den ikoniske mobilen.

Nå er Motorla Razr tilbake. Denne gang med fleksibel skjerm og Android.

Konfigurasjon og ytelse

Spesifikasjonene er ikke overveldende, men nok for de aller fleste

Telefonen er basert på en «ren» utgave av Android 9 Pio, og det sitter en Snapdragon 710 octa-core prosessor bak den muslingskallinspirerte skjermen. Dessuten kommer Motorla Razr med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lagring.

Likt som Samsung Galaxy Fold har Motorola Razr også to skjermer: Den store innvendige skjermen som brettes sammen når mobilen lukkes, og en mindre utvendig skjerm på forsiden av den sammenklappede telefonen.

På fronten av Motorola Razr sitter en skjerm på 2,7″, som du bruker når mobilen er klappet sammen. (Foto: Motorola)

Den innvendige skjermen er av typen pOLED og måler 6,2″ med en oppløsning på 2142 x 876 piksler, som gir det samme 21:9 kinoformat som Sony Xperia 1 og Motorolas egen One Vision budsjettmobil.

Den eksterne skjermen måler 2,7″ og har en oppløsning på 800 x 600 piksler.

Det er ikke gjort voldsomt mye ut av kameraet, som må nøyes med ett 16 MP f/1.7 objektiv. Frontkameraet er på 5 MP.

Et moteikon

Men det er heller ikke for spesifikasjonene at brukerne etterspør et produkt som Razr, mener Motorola.

«Vi satte oss ned for å forstå hvordan den fleksible skjermen kunne optimalisere måten folk bruker smarttelefonen på. Motorola utviklet og testet derfor over 20 forskjellige prototyper i den innledende brukerundersøkelsesfasen. Det viste seg at muslingskalldesignet som vi alle kjenner og elsker var den perfekte løsningen. Designet har brukernes avgjørende krav om at telefonene skal være lett å transportere, uten at det er gjort kompromiss med ønsket om en storskjermsopplevelse,» skriver selskapet i en pressemelding, som fortsetter:

«Nyt en fullstendig ny og unik smarttelefon-opplevelse som du ikke får noe annet sted. Det ikoniske merket, den banebrytende teknologien og et stilig design gjør Razr til den oppgraderte smarttelefon-opplevelsen du har bruk for. Motorola Razr er smarttelefonen som også gir deg en tilfredstillende følelse når du legger på.»

Den innvendige pOLED-skjermen er på 6,2″ og har 21:9 kinoformat. (Foto: Motorola)

Pris og tilgjengelighet

Den nye Motorola Razr blir tilgjengelig i Sverige og Danmark fra den 24. januar, inntil videre er det ikke sagt noe om en norsk lansering.

Prisen ligger for øvrig på 1500 dollar, som tilsvarer rundt 14.000 norske kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top