Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nothing vil lansere smarttelefon til sommeren

Nothing phone (1) blir utstyrt med Snapdragon-prosessor og kommer til å kjøre selskapets egen Nothing OS-plattform.

Skrevet av / 23.03.22 - 16:15
Nothing vil lansere smarttelefon til sommeren

Svensk-kineseren Carl Pei var med å stifte populære OnePlus sammen med kinesiske Pete Lau, men i 2020 forlot Pei OnePlus og stiftet det nye selskapet Nothing, som fra begynnelsen har fokusert på å utforske markedet og gjenskape entusiasmen for teknologi-produkter.

Selskapets første produkt, de trådløse øreproppene Nothing Ear (1), kom med et nytenkende gjennomsiktig design til en rimelig pris, men ble av de fleste sett på som en oppvarming. Kan det være at Carl Pei helst vil tilbake til sine røtter og lansere enda et nytt smarttelefon-merke?

Les også Nothing – ingenting eller noe? Sjelden har vel et par bitte små trådløse ørepropper vært så spot-on som Nothing Ear (1).

Absolutt! Nothing kommer nå med en mobil. Det bekreftet selskapet i dag i forbindelse med en virtuell presentasjon, hvor det ble avslørt at Nothing per nå har samlet inn over 144 millioner dollar i investeringer og vokst til 300 medarbeidere i seks forskjellige land.

Nothing phone (1) er navnet på den nye mobilen, som ikke bare skal være en smarttelefon, men introduksjonen til et nytt økosystem av produkter, som inneholder Nothings egne produkter og produkter fra en rekke andre produsenter på markedet, det lovet Carl Pei på presentasjonen. Videre fortalte han også at Nothings ambisjon er å skape en ekte konkurrent til Apples lukkede økosystem.

Nothing phone (1) vil bli basert på en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm, avslørte Carl Pei i forbindelse med dagens presentasjon. (Foto: Peter Gotschalk)

Den nye mobilen vil kjøre på en Snapdragon-plattform fra Qualcomm, mens operativsystemet blir en tilpasset utgave av Android, som passende nok har fått navnet Nothing OS.

Nothing OS tar utgangspunkt i de beste funksjonene i ren Android og destillerer operativsystemet til kun det viktigste, hvor hver byte har et formål, forsikrer Nothing i en pressemelding som ble sendt ut rett før presentasjonen.

Carl Pei forteller om Nothing OS. (Foto: Peter Gotschalk)

Carl Pei viste under presentasjonen eksempler på diverse elementer og forklarte at Nothing OS er designet til å være et sammenhengende brukergrensesnitt, hvor harddware integreres problemfritt med programvaren gjennom skreddersydde skrifttyper, farger, grafiske elementer og lyder.

En første forhåndsvisning av Nothing OS blir tilgjengelig i dens launcher, som vil kunne lastes ned på utvalgte smarttelefon-modeller fra april.

Detaljer om Nothing Phone (1) vil bli annonsert i de kommende månedene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top