Nothing phone (1) lansert til overraskende lav pris
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nothing phone (1) lansert til overraskende lav pris

Kommer med moderate specs, men helt nytt og innovativt brukergrensesnitt.

forfatter
Publisert 12.07.22 - 19:05

Vi har skrevet et drøss av nyheter med om den kommende smarttelefonen, Nothing phone (1). Mobilen er utviklet av selskap Nothing, som så langt kun har lansert ett enkelt produkt, nemlig de gjennomsiktige øreproppene Nothing Ear (1). Det var én grunn til at mobilen har fått så mye oppmerksomhet, selv før den er lansert, og den grunnen heter Carl Pei.

Svensk-kinesiske Carl Pei var i sin med på å stifte OnePlus, som siden sin spennende start i slutten av 2013 har blitt et av de foretrukne mobilmerker her til lands. Pei forlot imidlertid OnePlus i 2020 i forbindelse med at firmaet begynte et tettere samarbeid med Oppo, en annen kinesisk mobilprodusent som er blant verdens største.

CarlPei nothingphone1 launch
Carl Pei presenterer Nothing phone (1) i forbindelse med dagens lansering. (Foto: Peter Gotschalk)

I stedet stiftet Carl Pei teknologi-virksomheten Nothing med målet om å utfordre markedet og gjenskape entusiasmen for teknologi-produkter. I et marked hvor det nok har blitt en smule kjedelig, er det en god hensikt som i hvert fall fortjener vår oppmerksomhet.

Nå er Nothing phone (1) offisielt lansert. Og selv om vi skal la det være opp til den enkelte leser om den nye mobilen kan gjenskape deres entusiasme, er det i hvert fall et faktum at Nothing prøver å være innovative med sin nye smarttelefon.

nothingphone1 glyph
Carl Pei presenterer det nye Glyph Interface, som består av 900 LED-lamper på mobilens bakside. (Foto: Peter Gotschalk)

Det gjelder først og fremst det nye brukergrensesnittet, som består av Nothing OS som er selskapets egen system til Android 12, sammen med det såkalte Glyph Interface.

Baksiden av Nothing phone (1) er nemlig helt gjennomsiktig, og bak det beskyttende Gorilla Glass 5 finner man intet mindre enn 900 små LED-lamper, som kan lyse opp i en rekke kombinasjoner og mønstre.

F.eks. viser en linje nederst på baksiden batteristatusen mens man lader mobilen. Hvis man tar bilder i svakt lys kan alle LED-lysene lyse opp samtidig med full lysstyrke for å lyse opp motivet, noe som gir jevnere belysning enn ved bruk av blitz.

Bemerkelsesverdig er også det at mobilen kommer med ti ringetoner, som er synkronisert med LED-lysene på baksiden slik at lyset matcher lyden. Ringetonene kan for øvrig tildeles bestemte kontakter, som gjør det mulig å se hvem som ringer uten å se på skjermen, selv om mobilen er satt på lydløs.

Også selve skjermen er beskyttet av Gorilla Glass 5, mens rammen er av gjenbrukt aluminium.

nothingphone1 nothingos
Over en helt ren Android 12 får brukerne fornøyelse av Nothing OS, som i tillegg til å være en karakteristisk designet brukerflate, også byr på forbedret integrasjon med andre elektronikkprodukter. Carl Pei nevnte ved lanseringen bl.a. muligheten til å skru på klimaanlegget i Tesla-en fra sin Nothing phone (1), som et eksempel på integrasjon med produkter fra tredjeparter. Han lovte også massevis av ytterligere integrasjoner med tiden. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjermen er fremstilt av fleksibel OLED selv om den er flat. Ifølge Carl Pei er dette for å kunne gjøre skjerm og ramme fullstendig symmetrisk, slik at det er like stor avstand til kanten av mobilen hele veien rundt skjermen.

Skjermen måler 6,55″ og kommer med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og FHD+ oppløsning (2400 x 1080 pixels).

Under skjermen finner man en Snapdragon 778G+ prosessor, som ifølge Carl Pei har blitt valgt for å gi brukerne best mulig balanse mellom ytelse og batterilevetid. Selve batteriet er på 4500 mAh. Den kan lades med opptil 33 W, men støtter også opptil 15 W trådløs lading.

I stedet for å utstyre telefonen med tre eller fire helt middelmådige kameralinser har Nothing i stedet valgt å satse på to solide sensorer, hhv. en 50 Mp vidvinkel fra Sony og en 50 Mp 114° ultravidvinkel fra Samsung.

Nothing phone (1) kan kjøpes fra 21. juli. Enten via Nothings egen nettside eller hos teleselskapet Telenor samt deres datterselskap CBB.

nothingphone1 skaerm
OLED-skjermen på 6,55″ støtter også HDR10+. (Foto: Peter Gotschalk)

Vi vet foreløpig ingenting om de norske prisene, men den minste versjonen av Nothing phone (1) med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring kommer til å koste USD 399 på det internasjonale markedet. Det tilsvarer ca 4.000 kroner, som er en del billigere enn hva vi forventet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekstremt for de ekstreme Med solenergilading, safirglass og titan er Enduro 2 lagd for lange trengingsturer i tøffe miljø.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend