Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nokia-sjef setter Lyd & Bilde på plass

Nokia-sjef Kevin Shields slår fast at Nokia Lumia 920 slett ikke er for stor til å passe i bukselomma!

Skrevet av / 27.02.13 - 14:14
Nokia-sjef setter Lyd & Bilde på plass

Da Nokia Lumia 920 ble lansert i 2012, var det Kevin Shields som stod for presentasjonen. Det var han som viste hele verden at Nokias nye flaggskips kunne betjenes med hansker på hendene. Shields er en del av drivkraften bak Nokias omstilling til mobiler basert på Windows Phone. Derfor takket vi naturligvis ja, da vi fikk tilbud om intervju med sjefen selv. For en teknologijournalist kan det omtrent sammenlignes med å få lov til å intervjue en rockestjerne eller Hollywood-skuespiller.

Dessverre betyr det også at man har like liten tid til rådighet som om det var selveste Brad Pitt man skulle intervjue. Noe særlig mer enn to-tre spørsmål blir det ikke tid til, så jeg er godt forberedt når jeg møter opp på Nokias stand tirsdag presis klokken 17:35, som var avtalt tidspunkt. Jeg blir straks vist inn i et lite lokale, hvor Kevin Shields sitter i en hvit sofa og venter på meg. Det er hans siste intervju for dagen, så jeg frykter at han kanskje er litt sliten, og til å begynne med later han da heller ikke til å legge merke til meg.

Men så kikker han opp med et skjevt smil og sier:

”Jeg vet godt hvem du er. Jeg har lest din anmeldelse av Nokia Lumia 920.”

Jeg svelger en liten klump i halsen. I min test av Nokias toppmodel, som du kan lese her, har jeg brukt en del plass på å kommentere telefonens størrelse og vekt, noe jeg har høstet en hel del kritikk blant noen av leserne. Spesielt fra våre svenske lesere, som later til å ha et ganske… emosjonelt forhold til Nokia som firma og mobilprodusent. Selv om jeg hovedsaklig gir mye ros til telefonen, som får karakteren 5 av 6 – har mine kommentarer om at Lumia 920 er tung nok til være egnet som slagvåpen, falt en del lesere tungt for brystet.

Den slags kritikk kan jeg leve med, for jeg mener hva jeg skriver, men det er noe annet å skulle forsvare mine synspunkter overfor en mann som står produktet Lumia 920 så nær, at han er det tetteste man kommer på en personifisering av telefonen.

Men heldigvis er Kevin Shields i godt humør. Jeg spør, om pr-byrået virkelig har fått oversatt testen min til engelsk for å forberede ham, men han rister på hodet:

”Det finnes noe som heter Google Translate. Så jeg vet alt om hva du har skrevet om Lumia 920. Og jeg vet godt at du primært gir telefonen ros, men jeg vil likevel vise deg noe!”

Og så reiser han seg og peker på sine stramtsittende jeans. Han tar en gul utgave av den store telefonen og stikker den resolutt ned i baklommen.

”Så er det fastslått,” sier han. ”Nokia Lumia 920 passer i lommen på et par stramme jeans.”

Jeg puster lettet ut.

Sådan! Nokia Lumia 920 passer i lommen på et par stramme jeans!
Slik! Nokia Lumia 920 passer i lommen på et par stramme jeans!

I testen hadde jeg nemlig skrevet følgende: Du kan omtrent ikke sitte ned, hvis du har den liggende i bukselomma di – ikke med stramme bukser i hvert fall.

Og det har Kevin Shields altså motbevist og dermed satt meg på plass én gang for alle. Og jeg er nødt til å spise mine ord. Og kan så få stammet frem mine spørsmål:

Nå er det jo en kjensgjerning at Nokia Lumia 920 er større og tyngre enn de fleste av konkurrentene sin mobiler. Men det er et bevisst valg dere har tatt. Hvorfor?

”De beslutningene vi har tatt omkring prioritering av størrelse og vekt kontra funksjoner og finesser – slik som trådløs batterilading, kamera og skjermkvalitet – er basert på feedback fra kundene. Utviklingsprosessen er meget delikat og nærmest mystisk. Vi undersøker markedet, men det handler også om erfaring og ren intuisjon. Vi opplever at det rike antallet funksjonene vi har inkludert i telefonen, til sammen danner et godt produkt.”

Man kan forestille seg, at det på et tidspunkt kommer en toppmodel fra dere som har en slankere formfaktor?

Lumia 520 og 720 er et eksempel på, at vi kommer på markedet med mange forskellige slags produkter – forskjellige priser og features – og især 720 er tynnere og lettere i forhold til Lumia 920. Den er meget velegnet til de kundene som foretrekker den formfaktoren.”

Hva kan vi vente oss fra Nokia i resten af 2013? Var det en riktig beslutning å satse på Windows Phone, og har Nokia en plan B, hvis Windows Phone 8 ikke blir noen suksess?

”Jeg vil ikke kommentere rykter eller spekulasjoner om fremtidige produkter, men kan si at jeg ikke er helt tilfreds enda. Vi skal komme med enda flere fete produkter – men det har helt klart vært det riktige valget for oss å samarbeide med Microsoft og bruke Windows Phone som plattform. Det holder vi fast ved, fordi kundene elsker våre produkter.

Operativsystemet gir en intuitiv opplevelse som fungerer bra og er nyttig for brukerne. Vi har ikke valt den enkleste veien, men den beste veien. Den beste måten å promotere systemet på er ved å lansere nye produkter, så vi har et komplett utvalg i alle prisklasser. Produktene skal ut til kundene slik at vi kan overbevise dem en for en.

Og nej, vi har ikke noen plan B. Plan B er å få plan A til å virke!”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top