Search
Generic filters

Nettbrett-flaggskip fra Samsung

Den 15. august blir Samsung Galaxy Note 10.1 presentert, og allerede en uke etter finner du den i butikkhyllene.

Det er ikke mange dager til du kan kjøpe det som Samsung selv betegner som deres ”seneste lysende stjerne”, Samsung Galaxy Note 10.1.

Samsung skriver i en pressemelding at nettbrettet er klart i butikkene i uke 34 – det vil si fra rundt den 20. august – til en veiledende utsalgspris på 5.000 kroner.

En uke tidligere holder Samsung et arrangement, hvor Galaxy Note 10.1 blir presentert. Et nettbrett som første gang ble vist for pressen på Mobile World Congress i februar.

Nettbrettet har en 10 tommer stor skjerm med en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Den har Samsungs egen brukerflate, Touchwiz, og kjører på Android-versjonen 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Dette kan den
Den kombinerer mobiltelefoni med nettbrettplattformen via telefonfunksjonen. Ellers er det spesielt funksjonen ”split screen” som er bemerkelsesverdig. Med den kan du gjøre flere ting samtidig. For eksempel kan du gjøre videoanrop på den ene siden av skjermen, mens du lager en handleliste til middag på den andre. Du kan selv bestemme hvor stort pop-up-vinduet (det sekundære skjermbildet) skal være, og hvor det skal plasseres på skjermen.

Samtidig kommer Galaxy Note 10.1 med den interaktive S Pen, som vi allerede kjenner fra hybridproduktet Galaxy Note, en mellomting mellom en smartmobil og et nettbrett.

Pennen fungerer som en digital kulepenn, som blant annet kan brukes til bildebehandling med touchversjonen av Adobe Photoshop, som er optimert for bruk med pennen. S Pen kan også brukes til å gjøre notater på møter eller forelesninger, hvor den forvandler håndskrift til tekst på skjermen.

Spesifikasjoner
10.1 tommer LCD-skjerm (1280×800)
Quad Core-prosessor
1.4 GHz med 2 GB RAM
Bluetooth versjon 4.0
16 GB intern hukommelse – med plass til eksternt SD-kort (opp til 64 GB)
7.000 mAh batteri

samsung.no

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.