Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Neste smarttelefon fra LG får T-display

LG Wing blir navnet på en smarttelefon med en helt ny formfaktor - en dobbeltskjerm som kan formes som en "T".

Skrevet av / 07.09.20 - 17:35
Neste smarttelefon fra LG får T-display

Brettbare smarttelefoner som Samsung Galaxy Z Flip og Huawei Mate Xs er gamle nyheter. Skal det være helt nytt og innovativt, skal dobbelt-skjermen kunne formes som en «T».

Det mener i hvert fall sørkoreanske LG, som om en ukes tid ventes å lansere toppmobilen LG Wing, som kommer med to separate skjermer plassert i lag over hverandre. Den øverste skjermen kan dreies 90 grader, slik at de to skjermene tilsammen danner en «T». Prinsippet illustreres i denne videoen, som LG allerede offentliggjorde i forrige uke for å tease lanseringen av den nye smarttelefonen.

 

LG’s smarttelefoner er generelt ikke tilgjengelige i Norge, men det er fortsatt spennende å følge med på hva den sørkoreanske elektronikkgiganten holder på med. Samsung har i mange år vært ledende på innovasjon på display-området. På samme måte har LG også ofte vært i front når det gjelder display-teknologi på TV-fronten. F.eks. viste LG allerede på CES 2019 verdens første rullbare OLED-TV, Signature OLED65R9, med en skjerm som kan skjules når den ikke er i bruk.

LG Wing er da også første skudd på stammen i en ny serie av smarttelefoner fra LG under navnet Explorer. Prosjektet skal «oppdage nye måter å intereagere med mobile enheter på … og utfordre eksistrende brukernormer,» har LG uttalt om den kommende smarttelefonen ifølge The Verge.

Det T-formede displayet skal gi helt nye betjeningsmuligheter.

Ifølge det amerikanske tech-mediet kommer LG Wing med 5G, trippelkamera (med en hovedsensor på 64 megapiksler) samt en prosessor fra Snapdragon 7-serien.

Lanseringen av LG Wing kan følges her den 14. september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top