Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Navigon GPS for iPhone

Noe av det mest attraktive med iPhone er hvor enkelt det er å installere nyttig programvare, som Navigons MobileNavigator.

Skrevet av / 29.09.09 - 22:00
Navigon GPS for iPhone

Snart er det ingen ting man ikke kan gjøre på en iPhone. Men blant de mest nyttige applikasjonene man kan installere på en mobil, er GPS-navigering sannsynligvis noe de fleste både har bruk for og vil bruke mye. Navigon har laget en egen applikasjon for iPhone, med fullverdig GPS-navigering, akkurat som på en ekte Navigon GPS-navigator.
Kartmaterialet er levert av Navteq, og har samme funksjonalitet som på en vanlig GPS. Med søk og visning av interessepunkter som bensinstasjoner, verksteder, restauranter og mer. I Navigons versjon kan man velge mellom kartvisning i høyde eller breddeformat, og i vanlig 2D satellittperspektiv eller 3D fugleperspektiv som viser topografi (der hvor kartmaterialet er oppdatert) og med skiltvisning og visning av kjørefelt i den integrerte kjørefeltsassistenten.
MobileNavigator bruker ikke tellerskrittene dine, fordi alle kartene installeres på iPhone, dermed kan man kjøre så mye man vil uten at mobilen drar opp kostnadene. Akkurat som på en vanlig GPS. Kartmaterialet og programvaren kan oppdateres og funksjonaliteten utvides med programvareoppdateringer. Nylig fikk MobileNavigator lagt til fotoboksvarsling, både visuell og med stemmeadvarsel, og interessepunkter og lignende kan legges til i kommende oppdateringer.

Man kan bruke iPhone som en iPod med musikkavspilling bare man starter musikken før navigeringen. Som for øvrig kan slå opp adresser fra adresseboken på mobilen, og guide deg til valgt kontakt. Den eneste mangelen er støtte for TMC som kan gi oppdatert trafikkinfo, ellers er MobileNavigator for iPhone en fullverdig GPS-navigator for iPhone. Og den er billig. Skandinavisk versjon med kart over Norge, Danmark, Sverige og Finland, koster 489 kroner, mens Europakart koster 699 kroner.

Se testen av Navigon MobileNavigator  og TomTom for iPhone i neste nummer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top