TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nå må du ha denne

En ny lov tillater ikke at man bruker mobilen med mindre den er fastmontert. Da trenger man en universalbrakett som holder mobilen fast.

forfatter
Publisert 26.03.13 - 08:00

Hvis man har mobilen trådløst koblet til bilens stereoanlegg via Bluetooth, og betjeningsknapper på rattet eller dashbordet, er det lov å svare på samtaler, og legge på.

Tekstmeldinger er for eksempel forbudt, og det er ikke rart. Det er godt dokumentert at tekstning og bilkjøring kan føre til fatale ulykker. Likevel fortsetter mange å tekste mens de kjører.

Den nye loven som trer i kraft 2. mai, betyr et totalforbud mot å røre mobilen mens man kjører. Det eneste som blir lov, er å trykke på skjermen for å svare eller legge på.

BURY Motion universal

Audiocom har allerede forberedt seg for den nye loven, og tilbyr ulike løsninger som sørger for å holde mobilen fast i bilen. De mest avanserte løsningene har innebygget høyttaler, strømtilkobling som lader mobilen, og antenneforsterker.

Bury-braketten på bildet koster en drøy tusenlapp, og vil bli der man kjøper tele- og lydutstyr, mens den mer avanserte CC9068 til drøye 2.000 kr gir  bedre integrering i bilen og bedre dekning med en ekstra antenne i braketten.

BURY Motion universal

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde