Nå må du ha denne

En ny lov tillater ikke at man bruker mobilen med mindre den er fastmontert. Da trenger man en universalbrakett som holder mobilen fast.

Hvis man har mobilen trådløst koblet til bilens stereoanlegg via Bluetooth, og betjeningsknapper på rattet eller dashbordet, er det lov å svare på samtaler, og legge på.

Tekstmeldinger er for eksempel forbudt, og det er ikke rart. Det er godt dokumentert at tekstning og bilkjøring kan føre til fatale ulykker. Likevel fortsetter mange å tekste mens de kjører.

Den nye loven som trer i kraft 2. mai, betyr et totalforbud mot å røre mobilen mens man kjører. Det eneste som blir lov, er å trykke på skjermen for å svare eller legge på.

BURY Motion universal

Audiocom har allerede forberedt seg for den nye loven, og tilbyr ulike løsninger som sørger for å holde mobilen fast i bilen. De mest avanserte løsningene har innebygget høyttaler, strømtilkobling som lader mobilen, og antenneforsterker.

Bury-braketten på bildet koster en drøy tusenlapp, og vil bli der man kjøper tele- og lydutstyr, mens den mer avanserte CC9068 til drøye 2.000 kr gir  bedre integrering i bilen og bedre dekning med en ekstra antenne i braketten.

BURY Motion universal

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Ny Nord N-serie er de billigste mobilene fra OnePlus til dato.
Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.