Mobiltilbehør

En ny lov tillater ikke at man bruker mobilen med mindre den er fastmontert. Da trenger man en universalbrakett som holder mobilen fast.
forfatter

Hvis man har mobilen trådløst koblet til bilens stereoanlegg via Bluetooth, og betjeningsknapper på rattet eller dashbordet, er det lov å svare på samtaler, og legge på.

Tekstmeldinger er for eksempel forbudt, og det er ikke rart. Det er godt dokumentert at tekstning og bilkjøring kan føre til fatale ulykker. Likevel fortsetter mange å tekste mens de kjører.

Den nye loven som trer i kraft 2. mai, betyr et totalforbud mot å røre mobilen mens man kjører. Det eneste som blir lov, er å trykke på skjermen for å svare eller legge på.

BURY Motion universal

Audiocom har allerede forberedt seg for den nye loven, og tilbyr ulike løsninger som sørger for å holde mobilen fast i bilen. De mest avanserte løsningene har innebygget høyttaler, strømtilkobling som lader mobilen, og antenneforsterker.

Bury-braketten på bildet koster en drøy tusenlapp, og vil bli der man kjøper tele- og lydutstyr, mens den mer avanserte CC9068 til drøye 2.000 kr gir  bedre integrering i bilen og bedre dekning med en ekstra antenne i braketten.

BURY Motion universal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.