Nå kommer Huawei Mate 9 Pro

Nå har Huawei satt slagskipet ut på sjøen. Og det er ikke spart på noe!

Skrevet av / 23.11.16 - 20:20
Nå kommer Huawei Mate 9 Pro

Her i Skandinavia har vi måttet nøye oss med å beskue Huaweis nye toppmodell, Mate 9, litt misunnelig og på avstand. Vi er nemlig ikke i det gode selskap som fikk tilgang til den. Noe vi undret oss over. Men her kommer forklaringen; vi får i stedet Mate 9 Pro, som kommer på markedet i Skandinavia i tide til jul.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Det er snakk om en ekte premiummodell med metal chassis og finish i børstet stål. På innsiden finner vi Huaweis egen Kirin 960-CPU, som ifølge våre foreløpige tester er særdeles rask. Den har hele 6 GB minne og 128 GB med lagringsplass. Det er ikke spart noe! Som en ekstra godbit har den også et generøst 4.000 mAh batteri, som skal holde til to dagers bruk. Samt rask oppladning, som gir en dags bruk på bare 20 minutter lading.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Forsiden oser av luksus med en buet OLED-skjerm, likt som de andre toppmodellene fra Huawei. Skjermstørrelsen er 5,5 tommer, som er rikelig uten å bli upraktisk. Oppløsningen er 1.440 x 2.560 piksler. Brukergrensesnittet er oppdatert til 5.0 EMUI som har usedvanlig få fjollete funksjoner, og heller et relativt rent utseende med et par funksjoner, som tilføyer noe til det enkle Android 7.0.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Huawei satser fortsatt på bildesiden med andre generasjon av kameraer utviklet i samarbeid med Leica. Man får et 12 Mp fargekamera, samt et 20 Mp monokrom (!) kamera. I tillegg til stilfulle svart-hvitt bilder kan det andre kameraet brukes til å forbedre detaljer. Kameraene har også 4-i-1 hybrid autofokus.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

En av svakhetene ved Huawei P9, som var den første med dobbeloptikk, var ytelsen i dårlige lysforhold. Vi kunne umiddelbart se at det var forbedret ved en direkte sammenligning av de to telefonene.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Kameraet har også 2x zoom, som sies å være optisk. Uten å forklare konkret hvordan det er mulig. Brukes det høyere oppløste kameraet til å fange detaljene? Det finner vi ut av i den kommende testen.

I Norge kommer telefonen i fargene gull og grå, prisen blir ca 7.990 kroner. Forhåndsbestillinger har startet, og telefonene kommer i midten av desember.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Scroll to Top