Search
Generic filters

Nå kommer 3D

Produktnyheter var det flust av på årets Consumer Electronics Show i Las Vegas. Men av spennende teknologier var det bare én: 3D!

iPhone-leketøyet, helikopteret AR.Drone, fikk stor oppmerksomhet på årets CES. Andre teknologier var lesebrett, nye pc-prosessorer fra Intel, digitale undervannskameraer og mye bærbart snadder. Men den største og eneste virkelig spennende nyheten for vår del er 3D. Alle som har sett James Camerons ”Avatar” i 3D bør være enige i at det må være helt rått å kunne få denne teknologien hjem i stua. De første 3D-produktene kommer i butikkene 2. kvartal 1010. Den nye 3D-standarden med spesielle 3D-briller er unik fra alle tidligere versjoner, ved at bildet aktivt splittes separat til venstre og høyre øye. Dermed blir dybdeopplevelsen av en annen verden enn man klarte å få til med den gamle stereoskopiske teknologien, som skilte bildet ved å bruke briller med ulik farge på venstre og høyre øye (typisk grønn for det ene og rød for det andre). Denne ga også en unaturlig fargebalanse, noe dagens 3D-teknologi ikke gjør. Hva titler angår, ligger det i planene å slippe 33 filmer i 3D i løpet av 2010, med Dreamworks-suksessen ”Monster vs Aliens” som førstemann ut. Den storslagne ”Avatar” av James Cameron skal også ut i hyllene før året er omme.

I kjent stil holdt Monster Cable en spektakulær konsert for egne og affilierte medarbeidere på Paris Hotel. Kveldens hovedattraksjon var John Legend, men den store overraskelsen var det Stevie Wonder som stod for. Desssverre for ham får han vel ikke det helt store utbytte av 3D…

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.