Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kan du ikke lenger legge webapper direkte på hjemskjermen

EUs krav til Apple innebærer at muligheten fjernes i iOS 17.4.

Skrevet av / 18.02.24 - 12:00
Nå kan du ikke lenger legge webapper direkte på hjemskjermen

Med den nyeste oppdateringen av iOS vil Apple oppfylle en rekke krav fra EU. Blant annet vil de åpne for tredjeparts-appbutikker og tillate nettlesere å bruke sin egen renderingsmotor. Men dette medfører også negative konsekvenser.

Googles Chrome-nettleser bruker for eksempel sin egen Chromium-motor på PC-versjonen, men på Apples mobile plattformer må den bruke Apples Webkit. Med EUs konkurranselovgivning er det nå opp til hver enkelt produsent hvilken underliggende teknologi de ønsker å bruke.

Apple har tidligere jobbet for å gjøre webapper så like vanlige apper som mulig. Så sent som i fjor gjorde de det mulig for en webapp å sende push-varsler, slik at utviklere kunne slippe å bygge en egen app for Apple-mobiler. Nå har imidlertid betatestere av iOS 17.4 oppdaget at webapper ikke lenger fungerer. Og det er ikke en feil.

Apple skriver på sitt nettsted for utviklere at de har vært nødt til å fjerne denne muligheten. Det var rett og slett ikke praktisk mulig å tilpasse iOS slik at alle nettlesere kan legge til apper uten at det åpner for en rekke muligheter for skadevare. Det er tvilsomt om Apple vil fortsette arbeidet med å gjeninnføre muligheten, spesielt siden Apple legger til at det ikke er mange som bruker funksjonen.

Addressing the complex security and privacy concerns associated with web apps using alternative browser engines would require building an entirely new integration architecture that does not currently exist in iOS and was not practical to undertake given the other demands of the DMA and the very low user adoption of Home Screen web apps. And so, to comply with the DMA’s requirements, we had to remove the Home Screen web apps feature in the EU.

Du vil imidlertid fortsatt kunne legge til et nettsted som et ikon på startskjermen, men det vil bare være en vanlig, dum snarvei, ikke noe interaktivt. For å gjøre det (i Safari) velger du bare «Del» og deretter «Legg til på hjemskjermen».

Her er all informasjon om nyheten.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top