Search
Generic filters

Nå får også LG en mini-mobil

LG G2 mini låner mer utseende enn ytelse fra toppmodellen G2.

Den første lanseringen på årets store mobilmesse, Mobile World Congress, var det koreanske LG som sto for. Firmaet hadde invitert pressen opp til toppetasjen av luksushotellet Gran Hotel Princesa Sofia i Barcelona, hvorfra man kunne se hele byen, bade i solskinn.

Udsigten fra toppen af Gran Hotel Princesa Sofia, hvor LG holdt deres Media Preview, fejlede absolut ikke noget.
Det var ikke noe galt med utsikten fra toppen av Gran Hotel Princesa Sofia, hvor LG holdt sin Media Preview.

Om LG satset på å være førstemann for ikke å drukne i mer interessante nyheter senere er for tidlig å si, men firmaet har ikke tatt med de store overraskelsene til messen. LGs nyeste toppmodel, G Pro2, er en gigantmobil/»phablet» med meget flotte spesifikasjoner, men denne blir ikke å se i Europa eller Skandinavia med det første. Dermed ble dagens mest aktuelle nyhet fra LG mini-versjonen av fjorårets toppmodel, LG G2, som vi allerede visste ville komme.

Udenfor skinnede solen, men LG havde rullet gardinerne ned, at G2 Mini blev præsenteret. På scenen er det James Marshall fra LG.
Utenfor skinte solen, men LG rullet ned gardinene da James Marshall skulle presentere G2 Mini.

Men der Sony overrasket oss positivt med sin Xperia Z1 Compact, med en ytelse som lever opp til topmodellen, Xperia Z1, mer enn bare i navnet, så har LG valgt at gå i fotsporene på HTC og Samsung, som begge har sendt temmeligmiddelmådige mini-modeller ut på markedet.

På bagsiden har LG G2 Mini samme Rear Key-design som topmodellen LG G2.
På baksiden har LG G2 Mini samme Rear Key-design som toppmodellen LG G2.

Således også med LG G2 Mini, som kommer med samme design som toppmodellen, inkludert den såkalte Rear Key på baksiden – men som ellers er en kjedelig affære med fjoråres teknologi under skjermen. LG G2 kom med 2,26 GHz Snapdragon 800 quad-core processor, 2 gigabyte ram, 16 eller 32 gigabyte lagring, 13 MP kamera, 4G/LTE samt en virkelig flot 5,2” IPS-skærm med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler). LG G2 Mini er blitt utstyrt med 4,7” IPS-skjerm (og er derfor egentlig ikke særlig “mini”, når det kommer til stykket) med 960 x 540 piksler oppløsning. Quad-core processoren er på bare 1,2 GHz, og man kan boltre seg i 1 gigabyte internminne samt 8 gigabyte lagringsplass. Det eneste, vi vet om pris og lanceringsdato, er at G2 Mini kommer innen sommerferien.

En skærm på 4,7" sidder der i LG G2 Mini, men opløsningen er kun på sølle 960 x 540 pixel. Til sammenligning byder både Sony Xperia Z1 Compact og HTC One mini på HD-opløsning (1280 x 720 pixel) på blot 4,3".
LG G2 Mini får en skjerm på 4,7″, men oppløsningen er bare 960 x 540 piksler. Til sammenligning byr både Sony Xperia Z1 Compact og HTC One mini på HD-oppløsning (1280 x 720 piksler) fordelt på 4,3″.

KNOCKcode
Eneste lyspunkt ved den ellers litt triste LG-lanseringen var introduksjonen av etterfølgeren til LG’s KnockON-teknologi, som vi har set både på LG G2, LG G Flex og LG G Pad 8.3. KnockON lar brukeren tenne og slukke for skjermen ved å berøre den to ganger med fingeren, et prinsipp vi har gitt ros for å være intuitivt og brugervennlig, som LG nå tar til neste nivå. KNOCKcode åpner for kombinasjoner på mellom i alt to og åtte berøringer på opptil fire forskjellige steder på skjermen. På denne måten kan man danne en slags «banke på» adgangskode, og det hele virker meget intuitivt ut fra det vi så demonstrert.

KNOCKcode rulles ut på samtlige mobiler LG tenker å lansere i 2014, inkludert G2 Mini.

Fakta om LG G2 Mini:

Operativsystem: Android 4.4 KitKat
Prosessor: 1,2 GHz Qualcomm Quad-Core
Skjerm: 4,7-tommer qHD IPS (960 x 540)
Lagringsplass og minne: 8GB eMMC / 1GB RAM / plass til SD-kort op til 32GB
Kamera: 8.0MP / frontkamera 1.3MP
Nettverk: 4G LTE Cat. 4, HSPA+ 21Mbps
Tilkobinger: Bluetooth 4.0, WiFi (802.11 b/g/n), A-GPS, NFC
Størrelse: 129,6 x 66,0 x 9,8mm
Vekt: 121g
Batteri: 2 440mAh (avtagbart)

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker