Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nå blir iPhone enda mer avansert

På Apples utviklerkonferanse, er det naturlig at en ny versjon av operativsystemet til iPhone og iPad, får en oppdatering.

Skrevet av / 08.06.15 - 19:18
Nå blir iPhone enda mer avansert

Denne gangen er den nye versjonen av OS-et – iOS 9, litt mer enn bare en oppdatering.

Taleassistenten Siri, ser ut til å få en total overhaling og blir mer proaktiv, som Apple kaller det. I de landene hvor Siri støttes på en iPhone, kan brukeren snakke til mobilen, og få svar på det utroligste. Man kan spørre om veien, finne en restaurant og mye mer, og nå legger Apple til enda flere funksjoner.

iOS9 Siri

Brukeren kan spørre om Siri kan finne og vise bilder eller videoer, og be Siri om påminnelser i løpet av dagen. Og mye mer, som vi skal komme tilbake til i en gjennomgang av iOS 9.

Det er ikke bare Siri som er oppdatert. Plugger man i hodetelefonene eller dokker mobilen i bilen, kan man få foreslått en spilleliste eller lydbok. En fiffig detalj er forslag til når man må kjøre hjem fra et møte man har lagt i kalenderen, for å unngå kø. Eller forslag til apper som kan åpnes til bestemte tider på døgnet. For eksempel når man står opp og vil sjekke været og trafikkforholdene.

iOS9 search

Søkefunksjonen er også ny, med søk i apper, sportseventer, Netflix og mye mer.

Man kan også legge til hendelser i kalendere, og legge til inviterte uten å bruke skjermtastaturet, og få forslag til kontakter, apper eller steder man kan være interessert i.

Apples trådløse betalingssystem for mobilen, Apple Pay blir nå tilgjengelig i Storbritannia, og flere butikker og kjeder aksepterer betaling med Apple Pay. En ny og mindre trådløs betalingsterminal, blir også tilgjengelig for utsalgsstedene.

iOS9 Apple Pay

Wallet

Apple Pay og Passbook hvor man kan lagre feks. boarding-kort, forsvinner inn i en ny app kalt Wallet.
Notater blir global på tvers av Mac, iPad og iPhone, slik at man kan krysse av i notater på mobilen for hva man har handlet, selv om man skrev handlelisten på Mac-en før man dro til butikken.

iOS9 Notes
Kartappen Maps er også ny. Med visning av restauranter eller butikker som støtter Apple Pay, bevegelsene til kollekttivtransport for bedre planlegging, kalt Transit. Foreløpig er det ikke alle byer som har støtte for Transit. som i første rekke gjelder en rekke av de største byene, som London, Berlin, New York – og 300 byer i Kina.

iOS9 NewsNews

En helt ny app er News. Som inneholder en kuratert versjon av artikler man interesserer seg aller mest for. Artikler og tester kan inneholde videoer, animasjoner og interaktivitet, akkurat som digitale utgaver av publikasjoner.

Slik kan man lagre favorittavisene og magasinene sine, og med kuratering av artikler kan man lettere finne artikler som inneholder temaer man er interessert i.

Bruken av IOS 9 er blitt mer raffinert med bedre multitasking, som Android-brukere har hatt en stund. Og raskere tasting med flere hurtigkommandoer på skjermen, og mer elegant bytte av apper ved å sveipe med fingrene for å bytte. Split View funker endelig på iPad i IOS 9, med to apper oppe på skjermen samtidig, og man kan dra ned en video i størrelse, og fortsatt se den spille, mens man svarer på en e-post.

iOS 9 Carplay

CarPlay

Apple har også gjort det mulig å koble mobilen sammen bilen, via Apples CarPlay-system – som er tilgjengelig hos mange bilmerker – helt automatisk. Uten å måtte ta mobilen ut av lommen for å koble opp mobilen til CarPlay.

iOS 9 slippes for iPhone, iPad og iPod touch-brukere til høsten.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top