Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHET

MWC 2019: Xiaomi lanserer to rimelige topp-mobiler

Kinesiske Xiaomi er fortsatt relativt ukjente i de nordiske breddegrader, men nå vil de utfordre Huawei

Skrevet av / 25.02.19 - 20:14
MWC 2019: Xiaomi lanserer to rimelige topp-mobiler

Xiaomi er blant de største mobilprodusentene på det kinesiske markedet, og selv om vi fortsatt ikke har sett noe av de her i Norden, så kan den situasjonen raskt endre seg. Hvis man er tvil så er det bare å se på Huaweis utvikling i løpet av de siste fem årene.

På Mobile World Congress i Barcelona har selskapet i hvert fall hjulpet seg selv godt på veien ved å lansere hele to smarttelefoner som begge koster under 5.000 kroner, men som byr på spesifikasjoner på toppnivå.

Xiaomi Mi Mix 3 5G kommer til Skandinavia, selv om operatørerne fortsatt ikke er klare til 5G. Foto: Xiaomi

Mi Mix 3 5G

En oppdatering til Mi Mix 3, som vi testet for bare noen uker siden.

I forhold til den tidligere versjonen er den største nyheten naturligvis 5G-støtte, noe vi ikke får noe nevneverdig ut av i de Skandinaviske landene i nærmeste fremtid. Inntil mobiloperatørene får tatt seg sammen og kommer i gang med utbygningen av 5G-nettverket – noe som vi dessverre må vente lenge på.

Under skjermen på Mi Mix 3 5G finner man Qualcomms Snapdragon 855 med åtte-kjerners Kryo 485 CPU, Adreno 640 GPU og naturligvis 5G.

Her finner vi også det samme 12 MP dual-kameraet, som er kjent fra den tidligere versjonen av Mi Mix 3, samt en 6,39″ S-AMOLED skjerm med FHD+-oppløsning (2.340 x 1.080).

På Mi Mix 3 5G kjører man undersiden av mobilen ut på en slags slede for å aktive kameraet. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Selv om vi da ikke får noe ut av 5G-støtten, så kommer Mi Mix 3 5G likevel til Skandinavia, hvor den vil koste 6.499 norske kroner.

Xiaomi Mi 9. Foto: Xiaomi

Mi 9

Denne helt nye modellen er Xiaomis første med AI-basert trippel-kamera, hvor primærlinsen er Sonys IMX582 ½» 48 MP sensor. I tillegg har man en 16 MP ultra-vidvinkel og en 12 MP telefoto.

Xiaomi Mi 9 byr på første trippel-kamera fra den kinesiske produsenten Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Likt med Mi Mix 3 5G har Mi 9 også en S-AMOLED-skjerm på 6,39″ – i denne versjonen med innebygd fingeravtrykksleser under skjermen.

I tillegg kommer MI 9 med 3300 mAh batteri, som støtter Qualcomms QuickCharge 4-standard. Det betyr at mobilen opplades fra 0 til 70% på bare 30 minutter.

Xiami Mi 9 kommer i butikkene til mars til en veiledende pris på 4.599 norske kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top