Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Bedre Motorola-mobiler til gjerrigknarker

Vi var på lansering av fem nye Motorola Moto g-mobiler, med OLED-skjerm og bedre kamera fra bare 2000 kroner.

Skrevet av / 18.11.21 - 10:00
Bedre Motorola-mobiler til gjerrigknarker

Motorola ytret på gårsdagens lansering av sine nye mobiler, at de regner med å ta tredjeplassen blant de bestselgende mobilleverandørene i Norden, innen året er omme. Det betyr at de mener de skal slå kinesiske budsjettprodusenter som Xiaomi og OnePlus. Heftig.

Les også Tett på en fulltreffer Motorola Edge 20 Pro er på de viktigste punktene markant bedre enn sin forgjenger. Og så koster den vesentlig mindre.

Det som er sikkert, er at mobilene i de rimeligere prisklassene stadig blir bedre. Og etter gårsdagens presentasjon av fem nye mobiltelefoner i den prisgunstige Moto g-serien, er det mye som kan tale for at dyre flaggskipmobiler endelig blir irrelevante for mange brukere.

Motorola moto g31 baby blue
Moto g31 i fargen Baby Blue. Også tilgjengelig i Mineral Gray. Pris: 1990 kr. Foto: Motorola

Moto g31 – sylskarp skjerm og høyoppløst kamera

For hva sier du om en mobiltelefon med 6,4-tommers sylskarp OLED-skjerm med Full HD+ oppløsning (2400 x 1800) og 50 Mp kamera, til bare 2000 kroner? Moto g31 har alt det, og kameraet har dessuten 4X pikselbinning, hvor fire piksler samarbeider som én, for å kansellere støy i dårlig lys. Du får også både ultravidvinkel og makro, med dybdesensor.

I tillegg har g31 64GB lagring, som er utvidbart med inntil 1TB minnekort, og et stort batteri på 5000 mAh som skal holde i 36 timer med normal bruk. Kommer i januar.

Motorola moto g41 pearl gold
Moto g41, her i Pearl Gold. Også tilgjengelig i Meteorite Black. Pris: 2490 kr. Foto: Motorola

Moto g41 – enda bedre kamera

Trenger du et enda bedre kamera med optisk bildestabilisator, koster Moto g41 bare 500 kroner mer. Da får du også 128GB lagring og dessuten støtte for 30 watts hurtiglading.

Vi tror de fleste vil sette såpass mye pris på det lille mer den yter at Moto g41  fort kan havne under en del juletrær, om ikke chip-problemene hindrer tilgjengelighet når mobilen kommer i salg fra den 6. desember.

motorola moto g51 5G indigo blue
Moto g51 har 5G internett og rask skjerm for gaming. Her i Indigo Blue, den kan også fåes i Bright Silver. Pris: 2690 kr. Foto: Motorola

Moto g51 – spillmobil med 5G

Ønsker du en mobil til spilling, og som dessuten har raskest mulig mobilnettilkobling med 5G, kan Moto g51 være det du ser etter. Her har skjermstørrelsen økt til 6,8″, med den samme 2400×1080 oppløsning som de rimeligere modellene. Skjermfrekvensen er doblet fra 60 til 120 Hz, for bedre skarphet under bevegelser. Men for at prisen ikke skal bli for høy, er skjermen av vanlig LCD-type i stedet for OLED.

Prosessoren, Snapdragon 480 Pro, hevdes å være dobbelt så rask som på forgjenger Moto g50. Som bør bedre spillopplevelsen merkbart.

Kameraet er det samme som hos Moto g31, altså 50 Mp hovedkamera med Quad Pixel pikselbinning, og dessuten ultravidvinkel og makro, med dybdesensor. Du får ikke den optiske bildestabilisatoren fra g41 her.

Moto g51 koster 2699 kroner, og skal komme i handelen fra 6. desember.

motorola moto g71 neptune green
Med Moto g71, her i Neptune Green farge, satser Motorola på hurtighet. Både med raskere prosessor, mer minne – og med 5G internett. Og OLED-skjerm. Også tilgjengelig i fargene Arctic Blue og Iron Black. Pris: 2999 kr. Foto: Motorola

Moto g71 – når hurtighet er viktig

Hvis du ikke er så opptatt av spilling men ønsker en sylskarp OLED-skjerm og bedre hastighet enn du får fra Moto g41, så kan du se til Moto g71. Denne overtar fra Moto 60s og har samme 60Hz Full HD+ OLED-skjerm som hos g31 og g41. Kameraet er det samme som i g31 og g51.

Forskjellen er at Moto g71 har raskere internett med 5G, og dessuten en raskere prosessor (Snapdragon 6375) og mer minne (6GB i stedet for 4GB RAM). Som øker arbeidskapasiteten og dermed også hastigheten ved flerbruksoppgaver. Lagringsplassen er 128GB og utvidbar.

Moto g71 kommer i januar, priset til 2999 kroner.

Motorola Moto g200 front
Motorola Moto g200 har sylskarp 144 Hz OLED-skjerm. Tilgjengelig i fargene Stellar Blue (avbildet) og den lysere Glacier Blue. Pris: 4999 kr. Foto: Geir Gråbein Nordby

Moto g200 – ekte premiummobil til budsjettpris

Ønsker du derimot en mobil med skikkelig premiumfølelse og -funksjonalitet, så erstatter Motorola nå sin Moto g100 med den nye Moto g200 (artikkelbilde). Med en mer finslipt design ser denne klart mer premium ut enn de billigere modellene.

Her sitter en enda raskere prosessor (Snapdragon 888+), og mobilen har selvsagt 5G for lynrask nettilkobling.

Skjermen er av typen OLED, den støtter utvidet dynamikkområde med HDR10, og størrelsen har økt til 6,8 tommer. Skjermfrekvensen er på hele 144 Hz, som bør gi maksimal uttelling til actionspill.

Kameraet bruker en 108 Mp sensor, også den har pikselbinning for bedre bilder i dårlig lys, og dessuten 30 prosent større piksler som dermed er mer lysfølsomme.

Motorola Moto g200 rear
Hovedkameraet på Motorola Moto g200 har 108 megapiksler. Foto: Geir Gråbein Nordby

Enda raskere

Kameraet er 35 prosent raskere, og prosessoren 20 prosent raskere enn hos forgjengeren, som skal gjøre Moto g200 ideell til gaming. Mobilen har 8GB lynrask LPDDR5 RAM, støtter 33W hurtiglading og støtter dessuten bedre lyd med Dolby Atmos og dessuten Qualcomm Snapdragon Sound, som skal klare å pakke et høyoppløst 24-bit / 96 kHz lydsignal i en aptX Adaptiv lydkontainer over Bluetooth. Og når du bruker den innebygde mobilhøyttaleren, komprimeres transientene i musikken så du kan spille høyere uten at høyttaleren går i stykker.

Motorola Moto g200 koster 4999 kroner, og kan kjøpes fra 6. desember.

Lovende

Vi fikk kjenne på mobiltelefonene og skrolle litt med dem, og de føltes vel som mobiltelefoner flest. Men kvaliteten synes å gå riktige veien i denne prisklassen, kameraene virket bra ut ifra hva vi så i vanlig dagslys (stresstest får vi komme tilbake til), og spesielt toppmodell g200 hadde en glatt, sylskarp og responsiv skjerm.

Ingen av mobilene støtter trådløs lading, men pytt-pytt. Dette virker lovende!

Mer info: motorola.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top