Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Motorola er klar med nye medlemmer til Razr-familien

Med en rykende het New York-utgave som bakteppe har Motorola offisielt avduket de nyeste medlemmene i Razr-familien. Motorola Razr 50 og toppmodellen Motorola Razr 50 ultra.

Skrevet av / 25.06.24 - 18:00
Motorola er klar med nye medlemmer til Razr-familien

Vi reiste til New York i USA for å se nærmere på Motorolas nyeste generasjon klaptelefoner. Det var og er en lang tur, men heldigvis var det verdt det. Både byen og de nye telefonene er imponerende. Større skjermer på utsiden, bedre kameraer, kraftigere innmat og selvfølgelig en dæsj kunstig intelligens (KI), som er på moten om dagen. Nevnte jeg at det er varmt som faen her inne?

Den første Motorola Razr, Razr V3, ble lansert i 2004. Det er med andre ord 20 år siden vi først ble kjent med Razr-navnet, og Motorola kan feire 20-årsjubileet med sine nye enheter.

Den nye Razr 50 ultra er tilgjengelig i fire flotte farger. (Foto: Mikael Hansen)

Store skjermer i fokus

Som i fjor finnes det to versjoner. Den vanlige Razr 50 og den større Razr 50 ultra. Begge modellene har større skjermer på utsiden sammenlignet med fjorårets modeller. For den lille Razr er hoppet størst. Her går vi fra 1,5″ på Razr 40 til 3,6″ på Razr 50. Storebroren har også fått en større skjerm. Her er hoppet litt mindre, fra 3,6″ til 4″, men det betyr også at Motorola nå kan skryte av å ha den største ytre skjermen på en klaptelefon.

Slik ser de to nye Razr-modellene ut side om side. Skjermen på rar 50 ultra er 4″, mens skjermen på Razr 50 er 3,6″ (Foto: Mikael Hansen)

Begge de ytre skjermene er utstyrt med Corning Gorilla Glass Victus for å beskytte mot fall og riper. På motsatt side av skjermene er telefonene utstyrt med mykt vegansk skinn, noe som gjør dem behagelige å ta på og holde i.

De store skjermene gir enkel tilgang til de fleste av telefonens funksjoner og, som en ny funksjon, direkte tilgang til Google Gemini-appen. Et langt trykk på av/på-knappen åpner Gemini, der du kan planlegge en biltur, lage oppskrifter basert på innholdet i kjøleskapet ditt og mye mer. Razr-brukere får tre måneders gratis tilgang til Gemini Advanced, 2 TB skylagring og integrasjon med favorittappene deres fra Google via Google One AI Premium-abonnementet.

 

Hello Moto. (Foto: Mikael Hansen)

Den indre skjermen på begge telefonene er praktisk talt identisk. Det er en 6,9″ pOLED-skjerm i 22:9-format. Razr 50 ultra har en oppdateringsfrekvens på 165 Hz, mens lillebroren må nøye seg med 120 Hz. Begge skjermene støtter HDR10+.

Bedre og smartere kameraer

Kameraene er selvfølgelig også oppgradert i årets nye razr-modeller. Razr 50 ultra er utstyrt med et 50 MP hovedkamera og et 50 MP teleobjektiv, mens Razr 50 har et 50 MP kamerasystem og et 13 MP ultra-wide/Macro Vision-objektiv. Begge modellene drar nytte av nye AI-funksjoner som sørger for at du alltid får flotte bilder og videoer med funksjoner som Photo Enhancement Engine, Adaptive Stabilisation, Action Shot, lang eksponering og Superzoom. På innsiden er begge telefonene utstyrt med det samme 32 MP selfiekameraet.

Razr 50 Ultra kan enkelt vinkles for å ta bilder og video i håndfrimodus (Foto: Mikael Hansen)

En av de raskeste klaptelefonene

Motorola Razr 50 ultra er en av de første flipptelefonene som er utstyrt med Snapdragon 8s Gen 3 Mobile. Den har også 12 GB RAM og 512 GB lagringsplass. Dette betyr lynrask ytelse for spilling, men er også praktisk for de nye KI-funksjonene som kan hjelpe deg med å sende tekstmeldinger, chatte med Gemini og gjøre bilder om til personlige emojis. Prosessoren i Razr 50 er 4nm MediaTek Dimensity 7300X og er utstyrt med 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass.

Slik ser Razr 50 Ultra ut når den er brettet sammen (Foto: Mikael Hansen)
Den store pOLED-skjermen er vakker og fargerik (Foto: Mikael Hansen)

På batterisiden er Motorola Razr 50 ultra utstyrt med et 4000 mAh batteri som støtter 5W revers og 15W trådløs lading. Motorola Razr 50 har et batteri på 4 200 mAh med 30 W TurboPower-lading og 15 W trådløs lading.

Mer KI i fremtiden

Selv om et av temaene var kunstig intelligens, som nevnt tidligere, var Motorola ikke klar til å låse opp alle godbitene helt ennå ved lanseringen. Kort fortalt betyr dette at selskapet i løpet av de kommende månedene vil introdusere flere såkalte moto ai-funksjoner. De kunne imidlertid allerede avsløre hva de er: Med en enkel kommando som “Catch me up” får brukerne en prioritert oversikt over personlige meldinger, slik at de slipper å gå gjennom alle varslene.

Ved å si “Følg med” kan samtaler eller høyttalere tas opp umiddelbart og automatisk transkriberes og oppsummeres. Kommandoen “Remember this” fanger opp øyeblikk eller informasjon på skjermen, som automatisk lagres med AI-genererte detaljer for senere bruk. I tillegg vil brukerne kunne få tilgang til Moto AI hvor som helst på telefonen for å få hjelp, raske forslag og svar på spørsmål, inkludert veiledning om bruk av enheten eller mer komplekse spørsmål ved hjelp av Gemini fra Google Cloud.

Razr 50 kommer i tre farger. (Foto: Mikael Hansen)

En ekstra mobil og Moto Tag

I tillegg til de nye Razr-telefonene presenterte Motorola også en ny mellomklassemobil, Moto G85 5G og den nye moto tag som hjelper brukerne med å spore og finne eiendelene sine. Moto G85 5G har en endeløs kantdesign med en 6,7″ pOLED-skjerm, Full HD+ oppløsning, 120Hz oppdateringsfrekvens og opptil 1600 nits maksimal lysstyrke. Skjermen er naturligvis utstyrt med Corning Gorilla Glass 5 for maksimal beskyttelse.

Moto G85 5G kommer i tre smarte farger (Foto: Mikael Hansen)
Til å være en mellomklassetelefon ser Moto G85 5G ut til å være en solid spiller. (Foto: Mikael Hansen)

Kamerasystemet inkluderer et 50MP hovedkamera med Quad Pixel-teknologi og Sony LYTIA™ 600-sensor, OIS, 8MP ultravidvinkelobjektiv, Macro Vision-objektiv og et 32MP frontkamera. Telefonen drives av Snapdragon 6s Gen 3-prosessor, opptil 12 GB RAM, 256 GB lagringsplass (kan utvides til 1 TB).

Pris og tilgjengelighet

Motorola Razr 50 ultra og razr 50 får de neste tre generasjonene av Android og fire år med sikkerhetsoppdateringer. Begge modellene er tilgjengelige for kjøp fra i dag.
Motorola Razr 50 ultra er tilgjengelig i fargene Hot Pink, Midnight Blue, Spring Green, Peach Fuzz og koster 13.990 kroner.

Motorola Razr 50 kommer i fargene Beach Sand, Koala Grey og Spritz Orange og koster 9.990 kr

Moto G85 5G er tilgjengelig nå og koster 4.290 kr

Moto Tag lanseres i slutten av juli og vil koste 399 kr

 

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Budsjettmobil og billig smartklokke fra CMF by Nothing

Google sier farvel til Samsung-brikker

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lekkasje avslører alt!

Rekordsalg av kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Stor lekkasje av Samsung Galaxy Watch

Den neste Google Pixel kommer 13. august

Scroll to Top