Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Motorola Edge 40 vil være både hip og kul

Edge 40-familien utvides med ny mellomklasse-mobil.

Skrevet av / 04.05.23 - 17:05
Motorola Edge 40 vil være både hip og kul

Rekkefølgen kan virke litt rar, da Motorola Edge 40 Pro ble lansert allerede i begynnelsen av april, mens vi ikke engang har hørt rykter om en etterfølger til den utmerkede Motorola Edge 30 Ultra ennå.

I stedet har turen nå kommet til standardmodellen i Motorola Edge 40-serien, som vel egentlig burde ha vært den første lanseringen.

Motorola har i hvert fall lansert den nye Edge 40 i dag, som er en betydelig oppgradering satt opp imot fjorårets forgjenger, Motorola Edge 30. Den er imidlertid også blitt ca. 1.500 kroner dyrere.

Som flere og flere produsenter har Motorola valgt en prosessor fra MediaTek – nemlig Dimensity 8020 – til Edge 40, og det blir spennende å se om den yter bedre enn fjorårets Snapdragon 778G+. Vi ser ikke for oss at den nye prosessoren vil utgjøre særlig stor forskjell.

Motorola Edge 40
Når man tar bilder lover Motorola at Ambient Light Sensor øyeblikkelig tilpasser eksponeringen, slik at fotografen ikke trenger å bekymre seg for å gå glipp av spesielle øyeblikk når de knipser. Produsenten garanterer også at all-pixel fokus gir en mer nøyaktig ytelse i ulike lysforhold. (Foto: Motorola)

Til gjengjeld har man fått større batteri – nå 4400 mAh – sammen med en ny hurtiglader på 68W, som garantert vil gjøre livet litt enklere for brukerne. Trådløs lading (15W) er også støttet.

Motorola Edge 40 byr også på en kantløs 6,55″ pOLED-skjerm med Full HD+ oppløsning, HDR10+ og en oppdateringsfrekvens på 144 Hz. I likhet med Edge 30, har Motorola Edge 40 også to kameralinser; en f/1.4 vidvinkel på 50 MP med OIS og en 13 MP f/2.2 ultravidvinkel med et synsfelt på 120°. Frontkameraet har 32 MP.

Les også Maksimale muskler til minimal pris Motorola Edge 40 Pro er på mange punkter den beste Android-mobilen til prisen akkurat nå.

Selv om mobilen er ganske slank med en tykkelse på 7,58 mm, lover Motorola likevel at den takket være sin IP68-sertifisering vil kunne tåle å bli utsatt for litt av hvert, både en sandstrand og en tur i badekaret i hvert fall.

Skjermen og baksiden er satt sammen av en presisjonskåret, sandblåst aluminiumsramme, og mobilen kommer i to forskjellige utgaver, enten en bakside av vegansk skinn (i fargene Eclipse Black og Nebula Green) eller akryl (i fargen Lunar Blue).

Pris og tilgjengelighet

Motorola Edge 40 kan kjøpes fra 22. mai. Modellen kommer med 5G, Android 13, 8 GB RAM og 256 GB intern lagring. Veiledende pris er 6.690 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

Scroll to Top